22/03/2024 22/03/2024 Ο π. Χρήστος Τσορακλίδης, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στην περιοχή του Ντάργουιν της Βορείου Επικρατείας της Αυστραλίας, και οι κ.κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος και Ιωάννης Μουσελλής, διατελούντες Αντιπρόεδροι στο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Ενορίας, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στην έδρα της Ιεράς...
22 Μαρτίου, 2024 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2024 - 8:10

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ενορίας Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω Ντάργουιν

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ενορίας Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω Ντάργουιν

Ο π. Χρήστος Τσορακλίδης, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στην περιοχή του Ντάργουιν της Βορείου Επικρατείας της Αυστραλίας, και οι κ.κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος και Ιωάννης Μουσελλής, διατελούντες Αντιπρόεδροι στο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσύστατης Ενορίας, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, την Τετάρτη, 20 Μαρτίου, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Κατά την επίσκεψη, ο κ. Μουσελλής συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Ζαχαρούλα, και ο κ. Αλεξόπουλος από τη σύζυγό του, Μαρία, και τον υιό τους, Νικόλαο.

Μετά από την εγκάρδια υποδοχή τους από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, ακολούθησε λεπτομερής και εποικοδομητική συζήτηση σχετικώς με το έργο της ανεγέρσεως του νέου Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Άγιο Σάββα τον εν Καλύμνω, στην περιοχή Palmerston. Σημειωτέον ότι, προς το παρόν, οι Ιερές Ακολουθίες για τα μέλη της νεοσύστατης Ενορίας τελούνται στο καθολικό κολλέγιο Mackillop στο προάστιο Johnston.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Ντάργουιν ενημέρωσαν διεξοδικά τον Αρχιεπίσκοπο περί των ενεργειών που έχουν εκτελεστεί και του σχεδιασμού που μέλλει να υλοποιηθεί, με σκοπό την αποπεράτωση του ανωτέρω θεαρέστου έργου. Επίσης, ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη τους για το ανύστακτο πατρικό ενδιαφέρον του για τη νέα Ενορία, όσο και ευρύτερα για το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Βορείου Επικρατείας της Αυστραλίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο και τη διοίκηση της Ενορίας Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω για τη μέχρι τούδε αφοσιωμένη υπηρεσία τους, έδωσε τις κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις για τη διεκπεραίωση των επομένων σταδίων του έργου, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να τους δυναμώνει και να καθοδηγεί τα βήματα και τις αποφάσεις τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων