17/02/2024 25/02/2024 Στην Αδελαΐδα διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, για 5η συνεχή χρονιά, η ετήσια εκδήλωση «Πορεία για τη Ζωή» από την οργάνωση για το δικαίωμα στη ζωή «Love Adelaide» με στόχο τη διαμαρτυρία εναντίον της μάστιγας των αμβλώσεων. Στην εκδήλωση, η οποία διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, στο πάρκο Pennington Gardens (μπροστά από το Adelaide Oval),...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2024 - 20:05

Ο Επίσκοπος Σινώπης στην εκδήλωση «Πορεία για τη Ζωή» στην Αδελαΐδα

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Σινώπης στην εκδήλωση «Πορεία για τη Ζωή» στην Αδελαΐδα

Στην Αδελαΐδα διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, για 5η συνεχή χρονιά, η ετήσια εκδήλωση «Πορεία για τη Ζωή» από την οργάνωση για το δικαίωμα στη ζωή «Love Adelaide» με στόχο τη διαμαρτυρία εναντίον της μάστιγας των αμβλώσεων.

Στην εκδήλωση, η οποία διεξήχθη, όπως κάθε χρόνο, στο πάρκο Pennington Gardens (μπροστά από το Adelaide Oval), συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα, σε μια από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις στην 5ετῆ ιστορία της. Μεταξύ των άλλων, παρέστησαν πολλά δημόσια πρόσωπα που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή, όπως ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές, περιλαμβανομένων (εκ του κόμματος των Φιλελευθέρων) των κ. Alex Antic, κ. Nicola Centofanti, κ. Dennis Hood, κ. Heidi Girolamo, κ. Laura Henderson, εκ του Εργατικού κόμματος της κ. Claire Scriven, εκ του κόμματος SA Best του κ. Frank Pangallo. Εξέφρασαν τη λύπη τους για την απουσία τους ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας κ. Peter Malinauskas (του Εργατικού κόμματος), ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως κ. David Speirs (του κόμματος των Φιλελευθέρων), ο Πολιτειακός Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, η κ. Sarah Game του κόμματος One Nation, και ο κ. Ben Hood του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλίες. Σε αυτές παρουσιάστηκαν οι προσπάθειες παγκοσμίως των οργανώσεων για το δικαίωμα στη ζωή, καθώς επίσης, η προσπάθεια για την επέκταση της διοργανώτριας οργανώσεως «Love Adelaide» σ’ όλη την Αυστραλία, με πρώτο καρπό της την διοργάνωση της «Πορείας για τη Ζωή» για πρώτη φορά πέρυσι στο Σύδνεϋ.

Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη μεταξύ των ομιλιών ήταν η συγκινητική ομιλία της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αδελαΐδος κ. Joanna Howe, η οποία υπήρξε μία από τις κυριότερες φωνές υπέρ του δικαιώματος στη ζωή κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζητήσεως που προηγήθηκε της ψηφίσεως του ισχύοντος στη Νότιο Αυστραλία νόμου περί των εκτρώσεων. Στην συζήτηση αυτή, οι πολέμιοι του νομοσχεδίου τόνισαν τη δυνατότητα που θα έδινε ο νόμος – όπως και έγινε δυστυχώς – για την έκτρωση να πραγματοποιείται, ακόμη και μετά την κύηση 23 εβδομάδων, οπότε το έμβρυο είναι απολύτως δυνατό να επιβιώσει και εκτός της μήτρας, ακόμη και μέχρι το τέλος της 9μήνου κυήσεως. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου (και ιδιαιτέρως η εισηγήτρια και αιχμή του δόρατος, τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Vickie Chapman) αρνήθηκαν ρητά ότι τούτο θα συνέβαινε, με αποτέλεσμα την οριακή καταψήφιση σχετικής τροπολογίας που θα προστάτευε το έμβρυο από τη θανάτωσή του. Ωστόσο, η καθηγήτρια Joanna Howe, παρακολουθώντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα οποία καλύπτουν το χρονικό διάστημα των πρώτων έξι μηνών μετά την ψήφιση και θέση σε ισχύ και λειτουργία του νέου νόμου, διεπίστωσε ότι στο διάστημα αυτό θανατώθηκαν με βάναυσο τρόπο 10 μωρά μετά την κύηση 23 εβδομάδων, ακόμη και μέχρι την γέννηση, οκτώ εκ των οποίων ήταν απολύτως υγιή και θανατώθηκαν χωρίς να υφίστανται οποιεσδήποτε επείγουσες περιστάσεις. Ως αποτέλεσμα της προσφάτου αυτής αποκαλύψεως, η καθηγήτρια Joanna Howe άρχισε μια εκστρατεία να προσπαθήσει να πείσει το Νοτιοαυστραλιανό Κοινοβούλιο να ψηφίσει μια τροπολογία, η οποία να καθιστά παράνομη την θανάτωση των υγιών εμβρύων μετά την κύηση 23 εβδομάδων και μέχρι την γέννηση. Το κοινό καλείται να υπογράψει την σχετική ανοικτή επιστολή της καθηγήτριας Joanna Howe προς τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αντιπολιτεύσεως, την οποία μπορεί να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.drjoannahowe.com/justiceforthe8.

Μετά τις ομιλίες, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, ακούστηκε ζωντανά, μέσω των ηχητικών εγκαταστάσεων της εκδηλώσεως, ο εκπληκτικός και συγκινητικός ήχος των παλμών της καρδιάς ενός εμβρύου, μια υπέροχη και εμπνευσμένη υπενθύμιση στους συμμετέχοντες του σκοπού για τον οποίο αγωνίζονται. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία, η οποία ακολούθησε την συνηθισμένη διαδρομή προς το Κοινοβούλιο, επιστρέφοντας από την πεζογέφυρα του ποταμού Torrens. Ήταν ουσιαστική η βοήθεια της Αστυνομίας, ιδιαιτέρως στο μερικό κλείσιμο των κεντρικών οδών King William Rd και North Terrace (ίσως η πιο πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της πόλεως).

Η συμβολή της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος στον αγώνα εναντίον των εκτρώσεων είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι σήμερα οι νόμοι της Νοτίου Αυστραλίας για τις αμβλώσεις είναι, θα λέγαμε, οι «λιγότερο επιβλαβείς» μεταξύ των Πολιτειών της Αυστραλίας (συμπεριλαμβανομένης της διατάξεως ότι τα παιδιά, που γεννιούνται ζωντανά σε αποτυχημένη απόπειρα αμβλώσεως, πρέπει να φροντίζονται για την επιβίωσή τους). Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας υπήρξε εξ αρχής σθεναρός υποστηρικτής της εκδηλώσεως «Πορεία για τη Ζωή», παρέχοντας υλικοτεχνική υποστήριξη και έχοντας σταθερά μεγάλη προσέλευση από τους κληρικούς και τούς πιστούς της. Εφέτος, για πρώτη φορά, η Αρχιεπισκοπή (διά της Κεντρικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος) παρείχε την κινητή κουζίνα της, πουλώντας τρόφιμα και ποτά στους συμμετέχοντες και – με έκπτωση – στους εθελοντές. Τούτο συνεισέφερε σημαντικά στην εορταστική, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα της εκδηλώσεως, και εκτιμήθηκε δεόντως από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, αποτελώντας ίσως προπομπό για μεγαλύτερα πράγματα που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων