24/04/2022 24/04/2022 Την Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, και από πλειάδα κληρικών της πόλεως του Σύδνεϋ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, που τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συμφώνως προς την...
24 Απριλίου, 2022 - 13:36

Ο Εσπερινός της Αγάπης και παρασημοφόρηση της Λίνας Μενδώνη στο Σύδνεϋ

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης και παρασημοφόρηση της Λίνας Μενδώνη στο Σύδνεϋ

Την Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, και από πλειάδα κληρικών της πόλεως του Σύδνεϋ, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, που τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Συμφώνως προς την παράδοση, ο Σεβασμιώτατος και ο λοιπός κλήρος ενδύθηκαν τα ιερά τους άμφια στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου και, ακολούθως, ανεχώρησαν εν πομπή με κατεύθυνση προς τον Καθεδρικό Ναό.

Εν πληθούση εκκλησία και σε ευφρόσυνη και αναστάσιμη ατμόσφαιρα, ανεγνώσθη σε διάφορες γλώσσες το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο του Εσπερινού, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, αφού απηύθυνε τον αναστάσιμο χαιρετισμό και τις θερμές εόρτιες ευχές του, ευλόγησε και μοίρασε τα πασχαλινά αυγά σε έναν προς έναν τους πιστούς.

Παρόντες στην εκκλησία ήταν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Λίνα Μενδώνη, και η συνοδεία της, αποτελούμενη από συνεργάτες της και στελέχη του Υπουργείου, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς.

Σημειώνεται ότι προ της Ακολουθίας, στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής, έλαβε χώρα η παρασημοφόρηση της Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδος, με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων μετ᾽ Αστέρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος καλωσόρισε με θερμούς λόγους την κ. Μενδώνη στον μεγαλύτερο ομογενειακό πνευματικό θεσμό της πέμπτης ηπείρου και, αφού αναφέρθηκε στη διαδρομή της και περιέγραψε τη γενικότερη προσφορά της στα κοινά, υπογράμμισε πως η Υπουργός «καθ᾽ όλα τα χρόνια του δημόσιου βίου της, σε όλες τις σημαντικές θέσεις που υπηρέτησε, επέδειξε μια αξιοσημείωτη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την Εκκλησία και τα εκκλησιαστικά, κυρίως την εκκλησιαστική μας κληρονομιά και παράδοση».

«Σε όλη την Ελληνική επικράτεια υπάρχουν μοναστήρια, εκκλησίες, εξωκκλήσια,  παρεκκλήσια, κοιμητηριακοί ναοί και λοιπά εκκλησιαστικά μνημεία, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα και παραδεδομένα στη φθορά του πανδαμάτορος χρόνου», παρατήρησε ο Σεβασμιώτατος και επισήμανε: «Η κ. Μενδώνη, με την αγάπη της προς την Εκκλησία, τον σεβασμό της προς τα ιερά και τα όσια της Πίστεώς μας αλλά και την ευαισθησία που την διακρίνει για κάθε πολιτισμικό και πολιτιστικό στοιχείο του Γένους μας, έχει μεριμνήσει και έχει καταφέρει να ανακαινιστούν πολλά από τα εκκλησιαστικά και θρησκευτικά μνημεία της φιλτάτης πατρίδος μας, της Ελλάδος».

«Η κ. Μενδώνη είναι αφορμή και πολλές Άγιες Τράπεζες που ήταν αλειτούργητες για πολλά χρόνια, ξαναλειτούργησαν και ξαναπέκτησαν τον λατρευτικό τους χαρακτήρα», τόνισε χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική διάκριση που της απένειμε, μετέφερε την εκτίμηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, ενώ διαβεβαίωσε ότι τόσο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η ίδια, είναι και θα παραμείνουν δίπλα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων