19/10/2022 19/10/2022 Ιστορική ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η 18η Οκτωβρίου 2022 για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας καθώς την ημέρα αυτή ξεκίνησε τις εργασίες της η Α’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη.  Η Σύναξη ξεκίνησε με την ακολουθία του Αγιασμού και σε αυτή έλαβαν μέρος οι περισσότεροι Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Μοναχοί, Μοναχές, δόκιμοι Μοναχοί και υποψήφιοι Κληρικοί, καθώς...
19 Οκτωβρίου, 2022 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2022 - 9:01

Οι προτροπές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους Κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Διαδώστε:
Οι προτροπές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους Κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ιστορική ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η 18η Οκτωβρίου 2022 για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας καθώς την ημέρα αυτή ξεκίνησε τις εργασίες της η Α’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη. 

Η Σύναξη ξεκίνησε με την ακολουθία του Αγιασμού και σε αυτή έλαβαν μέρος οι περισσότεροι Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Μοναχοί, Μοναχές, δόκιμοι Μοναχοί και υποψήφιοι Κληρικοί, καθώς και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέα Σύδνεϋ.

Η εργασίες διεξάγονται με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τον οποίο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας πριν την έναρξη των εισηγήσεων ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Παναγιωτάτου.

Οι προτροπές

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πέραν των χαιρετισμών αγάπης και υψηλών ευλογιών προς ευόδωση των εργασιών της Συνάξεως, εξέφρασε την ευαρέσκεια του προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο για όσα σεμνά, προσφιλή και εύφημα έπραξε με ζήλο κατά την πρώτη τριετία της ποιμαντορίας του ως «λύχνος επί την λυχνίαν».

Προέτρεψε δε τους Κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, πρώτον να συναισθάνονται τη μεγάλη τιμή και το προνόμιο τού ότι ανήκουν στον Κλήρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας,

Δεύτερον, να εγκολπώνονται την αλήθεια της ευχαριστιακής πραγματώσεως της Εκκλησίας ως απάντηση στην εσωστρέφεια της κλειστής πνευματικότητας και αδιαφορίας για τον κόσμο.

Τρίτον, να στηρίζονται στην Ορθόδοξη Παράδοση για να διδάσκονται πώς θα συμβιώνουν με το διαφορετικό.

Τέταρτον, να συνεχίζουν στις σχέσεις με τους λοιπούς Χριστιανούς την παράδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πρωτεργάτου της σύγχρονης Οικουμενικής Κίνησης.

Πέμπτο, να κατανοούν ότι ο Ιερέας δεν ανήκει στον εαυτό του, αλλά στον Χριστό και την Εκκλησία.

Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε παλαιότερη συνάντηση στο Φανάρι (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης: 

Ξεκίνησε η ιστορική Α’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων