03/08/2019 03/08/2019 Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πιστοί της Μελβούρνης στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ Μακάριο ο οποίος έφτασε σήμερα στις 11 το πρωί (σ.σ. τέσσερεις τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) στην πόλη με την μεγαλύτερη παροικία της Αυστραλίας. Τον νέο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι δύο βοηθοί Επίσκοποι, ο Δέρβης Ιεζεκιήλ και ο Μιλητουπόλεως Ιάκωβος καθώς και ο...
03 Αυγούστου, 2019 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2019 - 14:57

Στα Γαλανόλευκα “ντύθηκε” η Μελβούρνη

Διαδώστε:
Στα Γαλανόλευκα “ντύθηκε” η Μελβούρνη

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πιστοί της Μελβούρνης στον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ Μακάριο ο οποίος έφτασε σήμερα στις 11 το πρωί (σ.σ. τέσσερεις τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) στην πόλη με την μεγαλύτερη παροικία της Αυστραλίας.

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι δύο βοηθοί Επίσκοποι, ο Δέρβης Ιεζεκιήλ και ο Μιλητουπόλεως Ιάκωβος καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δημήτριος Μιχαλόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης πολλοί ιερείς, μοναχές, μαθητές και μαθήτριες των 2 ημερήσιων σχολείων της Αρχιεσπισκοπής, αντιπροσωπείες ομογενειακών συλλόγων και πιστοί.

Τον 6ο ποιμενάρχη του ελληνορθόδοξου πληρώματος της Αυστραλίας καλωσόρισαν επίσης αντιπροσωπείες των ελληνικών κολλεγίων της πόλης St John’s, και Oakleigh Grammar.

Επίσης υπήρχαν παιδιά με παραδοσιακές φορεσιές που βρίσκονταν εκεί με τους γονείς του ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ήταν ολιγομελής και η υποδοχή σύντομη όπως σύντομος ήταν και ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου ο οποίος απαντώντας στις τελευταίες λέξεις του ύμνου που είχε ψαλλεί προς τιμήν του τονίζοντας ότι τα έτη του θα είναι πολλά αν έχει την συμπαράσταση όλων:

“Τα έτη μου θα είναι πολλά και καλά μόνο όταν είστε εσείς μαζί μου” και συνέχισε χαιρετίζοντας “τους αγαπητούς πατέρες και αδελφούς δε μου άρεσε αυτό το διάζωμα που έχουμε εδώ θα ήθελα να ήμασταν πιο κοντά σας ευχαριστώ για τον κόπο που κάναμε όταν έρθει είπε ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους αγαπητούς αδελφούς αρχιερείς τον άγιο Δέρβης και τον άγιο Μιλητουπόλεως και όλους τους ψάλτες και τους ανθρώπους που ήρθανε να υψώσουν την σημαία της Αυστραλίας, της Ελλάδος, της Κύπρου τα λάβαρα του Πόντου, ευχαριστώ όλους τους προσκυνητές και τα παιδιά και όλους τους έλληνες και ομογενείς μας και τους μη έλληνες που ήρθε να με υποδεχτούν, και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι την παρουσία σας εδώ την εκλαμβάνω ως μία μεγάλη ευθύνη και μια μεγάλη παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε όλοι μαζί εν αγάπη και ενωμένοι το έργο του Χριστού εδώ που μας έταξε ο Θεός”.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου

Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος κατευθύνθηκε προς την ενορία του Αγίου Ευσταθίου στο προάστιο South Melbourne όπου – ως γνωστόν βρίσκονται και τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Μελβούρνη και o καθεδρικός ναός του Αγίου Ευσταθίου.

Τόσο ο ναός όσο και ο προαύλιος χώρος και ο δρόμος μπροστά απ΄την εκκλησία του Αγίου Ευσταθίου ήταν γεμάτος με πιστούς – ο δε ναός του Αγίου Ευσταθίου ήταν ασφυκτικά γεμάτος με συμπαροίκους κάθε ηλικίας. Ανάμεσά τους και παιδιά κάθε ηλικίας.

Εψάλλει δοξολογία παρουσία του Επισκόπου της Ρουμανικής εκκλησίας στην Αυστραλία Μιχαήλ και του προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Δημ. Μιχαλόπουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους πιστούς της Μελβούρνης έστειλε μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης και εξήρε την παρουσία του ελληνισμού στην Μελβούρνη. «Γνωρίζω μια άλλη Ελλάδα, ακμάζουσα και παραδοσιακή» είπε αναφερόμενος στην ελληνική παροικία της πόλης και τόνισε “Ένα κομμάτι της Ελλάδας είστε κι εσείς που ξενιτευτήκατε και βρεθήκατε εδώ στην Αυστραλία και στην ελληνικότατη Μελβούρνη όπου προκόψατε και προοδεύσατε αλλά και μεταφέρατε την υψηλή ελληνική ιδέα την ιδέα της ρωμιοσύνης και την ορθόδοξη πίστη εδώ στους αντίποδες. Να είμαστε υπερήφανοι που ο Θεός μας έδωσε το μεγάλο αυτό δώρο να είμαστε Ορθόδοξοι και να είμαστε ‘Ελληνες”.

Πηγή: www.sbs.com.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο από την υποδοχή:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων