29/06/2019 29/06/2019 Συγκινημένος ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελετής ενθρόνισής του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Όπως είπε στην Επιβατήριο προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, από τη στιγμή της εκλογής του νιώθει ότι τον διαπερνά η αγάπη του Θεού και τον...
29 Ιουνίου, 2019 - 12:26

Τα δάκρυα του Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Διαδώστε:
Τα δάκρυα του Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Συγκινημένος ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της τελετής ενθρόνισής του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ενώ δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Όπως είπε στην Επιβατήριο προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, από τη στιγμή της εκλογής του νιώθει ότι τον διαπερνά η αγάπη του Θεού και τον συγκλονίζει η ευθύνη που επωμίζεται ενώ τον διακατέχει η έγνοια για το πώς θα μπορέσει να φανεί αντάξιος αυτής της Θείας ευεργεσίας.

«Πρωταρχική επιθυμία και συνάμα παράκλησή μου προς όλους σας είναι να αγιάσουμε την Αυστραλιανή γη με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Δεν ανήκω στον εαυτό μου αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε με βουρκωμένα μάτια: «Από εσάς περιμένω να καταθέσετε στην τράπεζα της ευλογημένης συνεργασίας μας τη δική σας αγάπη, να έρθετε κοντά μου για να μοιραστούμε τη δωρεά της θείας φιλανθρωπίας και να σμιλεύσουμε την εν εκκλησία ενότητα για τη δόξα του Χριστού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Γιατί εσείς αποτελείτε από εδώ και πέρα το περίγραμμα της ζωής μου, εσείς είστε οι αδελφοί μου και η χαρά μου. Εσείς είστε τα φτερά μου που θα με βοηθούν να πετώ ψηλά. Θέλω να σας αγκαλιάσω όλους όχι εξουσιαστικά, αλλά με αγάπη πατρική και καρδιακή. Δεν πρέπει να χάνουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Οι νέοι αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Δεν είναι απλώς το μέλλον αλλά και το παρόν της Εκκλησίας μας», κατέληξε με εμφανότατη συγκίνηση ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Δείτε το πολύ συγκινητικό βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων