29/04/2019 29/04/2019 Λαμπροφορεμένη και ολόφωτη η Εκκλησία της Κισάμου εόρτασε την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού, του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ιερουργούντος εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.           Τον παιάνα της νίκης και της ζωής « Χριστός Ανέστη» έψαλλαν εις τον προαύλιο χώρο του...
29 Απριλίου, 2019 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2019 - 12:05

Λαμπροφορεμένη και ολόφωτη η Εκκλησία της Κισάμου

Διαδώστε:
Λαμπροφορεμένη και ολόφωτη η Εκκλησία της Κισάμου

Λαμπροφορεμένη και ολόφωτη η Εκκλησία της Κισάμου εόρτασε την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού, του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου ιερουργούντος εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 

 

 

 

 

Τον παιάνα της νίκης και της ζωής « Χριστός Ανέστη» έψαλλαν εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού οι εκατοντάδες των πιστών που κρατώντας τις λαμπάδες αναμμένες από το φως της Αναστάσεως λιτάνευαν το μέγα αυτό μυστήριο και αλήθεια της πίστεως μας. Αρκετοί δε παρέμειναν και εις την πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τον Εσπερινό της Αγάπης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος εις την Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, πλαισιούμενος υπό των πατέρων της Μονής και Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες αναγνώσθηκε η Πατριαρχική Απόδειξις επί το Άγιον Πάσχα και εψάλλη η φήμη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

 

 

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος απεύθυνε σύντομο Αναστάσιμο χαιρετισμό, σημειώνοντας: «Ανάσταση: Η πρόσκληση σε ένα δείπνο με νέο οίνο, στο οποίο μπορεί να γευθεί κανείς, από άφθαρτη και αστείρευτη πηγή, την αιώνια ζωή. Ανάσταση, δηλαδή νίκη. Νίκη του ανθρώπου απέναντι σε κάθε ιδεολογία που προσπαθεί να περιορίσει στα στενά όρια της ύλης ή της ψυχρής λογικής, στα όρια μιάς ζωής που αφήνει τον άνθρωπο χωρίς πνευματικό περιεχόμενο και χωρίς ελπίδα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχόμενος όπως το φως της Αναστάσεως καταυγάζει, φωτίζει και κατευθύνει το νου και την διάνοια του σύγχρονου ανθρώπου. Ακολούθησε ο ασπασμός της αγάπης και η διανομή των πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή μετείχαν εις την όμορφη αυτή Αναστάσιμη Ακολουθία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως ως και άλλων Φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων