11/02/2022 11/02/2022 Συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο είχε το πρωί της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 20202, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άριστη συνεργασία που είχε η Εκκλησία της Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή και...
11 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:24

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κρήτης με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο είχε το πρωί της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου 20202, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άριστη συνεργασία που είχε η Εκκλησία της Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στην Αρχιεπισκοπή και ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ ταυτόχρονα του τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα είναι πάντα αρωγός της Εκκλησίας, ειδικά σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άριστη συνεργασία που είχε η Εκκλησία της Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε κάνει τις εξής δηλώσεις για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης:

“Η Εκκλησία της Κρήτης, απέκτησε τον νέο της Ιεράρχη. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος είναι μια προσωπικότητα με πολυετή προσφορά στην Ορθοδοξία και στην κοινωνία του τόπου μας, με ισχυρή θεολογική παιδεία και διαρκή αφοσίωση σε αρχές και αξίες. Καλείται από σήμερα να εκπληρώσει τις προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του Ειρηναίου, και να στηρίξει –με πνεύμα ενότητας– το παρόν και το μέλλον της Εκκλησίας της Κρήτης.

Εύχομαι στον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και πολύπτυχο πεδίο των καθηκόντων τού υψηλού έργου του”.

 

Διαβάστε ακόμη:

Στον Κρουσώνα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για τον εορτασμό του Αγ. Χαραλάμπους

Στις 18 Φεβρουαρίου η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης

 

Με πληροφορίες από ekriti

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων