06/02/2022 07/02/2022 Την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης -και μάλιστα σε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο- τέλεσε σήμερα το πρωί, Κυριακής ΙΖ’ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος, που ενθρονίστηκε χθες.  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν με τον νέο Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Απαμείας κ....
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2022 - 15:44

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τέλεσε σήμερα ο κ. Ευγένιος

Διαδώστε:
Την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης τέλεσε σήμερα ο κ. Ευγένιος

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης -και μάλιστα σε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο- τέλεσε σήμερα το πρωί, Κυριακής ΙΖ’ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος, που ενθρονίστηκε χθες.  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν με τον νέο Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Παΐσιος, ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος, ο Μέγας Πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρος Μεϊμάρης και πολλοί άλλοι Ιεράρχες που βρέθηκαν στο Ηράκλειο λόγω της ενθρόνισης.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος χειροθέτησε τον πατέρα Σταμάτιο Μηλαθιανάκη, Πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης, όπως ανέφερε, για την πολυετή άοκνη προσφορά και διακονία του στην εκκλησία και στον ίδιον -ως Επίσκοπο Κνωσσού- από το 2005.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με συγκίνηση και εγκαρδιότητα για τον αγαπημένο ιερέα και οικογενειάρχη, αφού στάθηκε δίπλα του στα εύκολα και στα δύσκολα με σύνεση, αφοσίωση και αγάπη για τον κάθε άνθρωπο.
Ευχήθηκε ο Θεός να του δίδει χρόνια για να διακονεί την εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί είχαν και πάλι τη δυνατότητα συνάντησης με το νέο Αρχιεπίσκοπο, προκειμένου να τους ευχηθούν για την ενθρόνιση του.

Η χαρά πολλών Κρητών για την ενθρόνιση του κ. Ευγενίου είναι έκδηλη, καθώς στήνουν χορούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μέλη του συγκροτήματος «Κουρήτες» χόρεψαν σε αίθουσα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Φωτογραφίες: neakriti.gr  και Αλέξης Βλαχοδήμος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων