21/08/2019 21/08/2019 Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από της ανεγέρσεως του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και 50 χρόνια από της ιδρύσεως της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, αναμένεται να δρομολογηθεί η εκ βάθρων ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού. Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σουηδίας Αγαπητοί μου, Φέτος συμπληρώνονται...
21 Αυγούστου, 2019 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 16:05

Εκ βάθρων ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης

Διαδώστε:
Εκ βάθρων ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από της ανεγέρσεως του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και 50 χρόνια από της ιδρύσεως της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, αναμένεται να δρομολογηθεί η εκ βάθρων ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού.

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Σουηδίας

Αγαπητοί μου,
Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από της ανεγέρσεως του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης και 50 χρόνια από της ιδρύσεως της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας.

Όταν τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβα την διαποίμανση της ιστορικής αυτής επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έδωσα την υπόσχεσή μου, ότι, μαζί με τις άλλες προτεραιότητες, θα δρομολογηθεί και η εκ βάθρων ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού, ο οποίος είναι νεογοτθικού ρυθμού, με λιτές γραμμές στο εσωτερικό του, αλλά και με εμφανή σημάδια φθοράς.
Η χάρις του Θεού και οι μεσιτείες του Αγίου Γεωργίου μας αξίωσαν, να τοποθετήσουμε σκαλωσιές και να αρχίσουμε πάραυτα το έργο της συντήρησης, της εκ βάθρων ανακαινίσεως και αποκαταστάσεως του ναού. Είναι η πρώτη φορά από της ανεγέρσεως του ναού, το 1889, που επιχειρείται μιας τέτοιας εκτάσεως και μεγέθους ανακαίνιση.
Στόχος μας είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου να συνεχίσει να αποτελεί εστία πνευματικής καταλλαγής και συνύπαρξης και χώρο προσευχής, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως, επίσης, και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του διορθόδοξου, διαχριστιανικού και διαθρησκευτικού συνδιαλέγεσθαι, που διεξάγεται στα πλαίσια του σεβασμού της ετερότητας – διαφορετικότητας, συμβατού με τα ελληνοχριστιανικά και πανανθρώπινα ιδεώδη και τις ευρωπαϊκές αξίες. Κατά την διαρρεύσασα πενταετία, πραγματοποιήθηκαν μεμονωμένες και επιλεγμένες παρεμβάσεις στο ναό, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, λίαν προσφάτως, η δημιουργία Μουσείου Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, γραφείων εφημερίων, βιβλιοθήκης και παιδικής χαράς, έργα τα οποία θα εγκαινιάσει η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Είμαι βέβαιος ότι η αγάπη όλων σας, μελών και φίλων της ιεραποστολικής μας Εκκλησίας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υλοποίηση της ιστορικής αυτής πρωτοβουλίας, που αποτελεί μέρος του κοινού μας οράματος.
Για οποιαδήποτε ερώτηση, θα είμαι στη διάθεσή σας, στο +4686123481 ή μέσω της ηλεκτρονικής μου διευθύνσεως: [email protected]
Εκφράζω εκ προοιμίου την βαθυτάτη ευγνωμοσύνη μου για την έμπρακτη συμπαράστασή σας και διατελώ,
Με πάσης της εν Κυρίω αδελφικής αγάπης και ευγνωμοσύνης,
† Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων