12/01/2020 12/01/2020 Κάθε χρόνο ο Βαυαρός Πρωθυπουργός προσκαλεί στη πρωτοχρονιἀτικη δεξίωση της Βαυαρικής Πολιτείας περί τις 1.800 προσωπικότητες της Βαυαρικής κοινωνίας, όπως ανωτάτους εκπροσώπους της Πολιτείας, της Βουλής, των Εκκλησιών, των Δικαστικών Αρχών, των Δήμων και Κοινοτήτων, των Πανεπιστημίων, των βαυαρικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και προσωπικότητες από τη τέχνη, τη μουσική, το θέατρο, τις επιστήμες κ.λ.π. Η...
12 Ιανουαρίου, 2020 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2020 - 11:24

Η πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Βαυαρού Πρωθυπουργού

Διαδώστε:
Η πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Βαυαρού Πρωθυπουργού

Κάθε χρόνο ο Βαυαρός Πρωθυπουργός προσκαλεί στη πρωτοχρονιἀτικη δεξίωση της Βαυαρικής Πολιτείας περί τις 1.800 προσωπικότητες της Βαυαρικής κοινωνίας, όπως ανωτάτους εκπροσώπους της Πολιτείας, της Βουλής, των Εκκλησιών, των Δικαστικών Αρχών, των Δήμων και Κοινοτήτων, των Πανεπιστημίων, των βαυαρικών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και προσωπικότητες από τη τέχνη, τη μουσική, το θέατρο, τις επιστήμες κ.λ.π.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας προσκαλείται κάθε χρόνο στη δεξίωση της Βαυαρικής Κυβέρνησης.

Εφέτος προσκλήθηκαν από τον Βαυαρό Πρωθυπουργό κ. Μάρκο Söder και έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας και προϊστάμενος της Ενορίας της Σαλβάτορκιρχε Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο προϊστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Συμμετείχαν επίσης η αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, ιατρός Δρ. Αργυρή Παρασύρη-Μπάουερ και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μονάχου κ. Σταύρος Κωσταντινίδης με τη σύζυγό του Σάσκια.

Στη δεξίωση παρέστη και ο Ρώσσος Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας, Σεβασμιώτατος κ. Μάρκ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικολάι Αρτέμοφ.

Ο Ρώσσος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος κ. Μαρκ και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με το πρόβλημα της διαταραχής των σχέσεων μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου Μόσχας, εξ αιτίας του Ουκρανικού θέματος και αμφότεροι εξέφρασαν την άποψη και συμφώνησαν στο ότι οι κοινωνικές και ποιμαντικές σχέσεις των δύο Εκκλησιών στο Μόναχο (Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και Ρωσσικής εκκλησίας) πρέπει να συνεχίσουν να διατηρηθούν και περαιτέρω, σε κλίμα συνεργασίας και εκατέρωθεν αδελφικών επαφών και συνεργασιών, όπως λ.χ. στο μάθημα των Ορθοδόξων Θρησκευτικών στα Βαυαρικά σχολεία και σε άλλα θέ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων