08/01/2021 08/01/2021 Διαδικτυακά πραγματοποιείται φέτος από 28 έως 30 Ιανουαρίου, η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης» για την Θεολογία και την Οικολογία. Το θέμα φέτος είναι “COVID-19 και κλιματική αλλαγή: Ζώντας με την πανδημία και μαθαίνοντας από μια πανδημία” (COVID-19 and Climate Change: Living with and Learning from a Pandemic) Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η COVID-19...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 12:12
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2021 - 12:14

4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης»: Covid-19 και κλιματική αλλαγή

Διαδώστε:
4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης»: Covid-19 και κλιματική αλλαγή

Διαδικτυακά πραγματοποιείται φέτος από 28 έως 30 Ιανουαρίου, η 4η Διεθνής «Διάσκεψη της Χάλκης» για την Θεολογία και την Οικολογία.

Το θέμα φέτος είναι “COVID-19 και κλιματική αλλαγή: Ζώντας με την πανδημία και μαθαίνοντας από μια πανδημία” (COVID-19 and Climate Change: Living with and Learning from a Pandemic)

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση η COVID-19 μείωσε τις παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα, αλλά δεν έχει επιβραδύνει την κλιματική αλλαγή. Η άμεση ανταπόκριση επιτάχυνε την ανακάλυψη του εμβολίου, αλλά άφησε τον κόσμο με έναν εντυπωσιακό αριθμό θανάτων.

“Η πανδημία Covid-19 επηρέασε μόνιμα τον πλανήτη μας και άλλαξε τη ζωή μας. Ο κόσμος πάλεψε για να επιβιώσει και έμαθε να ζει με τον κορωνοϊό. Αλλά ποια είναι τα μαθήματα που έχουμε μάθει; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στη φύση και στο περιβάλλον; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη; Και τι έχουμε καταλάβει για τη σημασία και τη σημασία της επιστήμης;” τονίζεται χαρακτηριστικά.
Μεταξύ των ομιλητών είναι η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η διεθνής “Διάσκεψη της Χάλκης” έχει τον χαρακτήρα επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις  και να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η οικολογική ευαισθητοποίηση μπορεί να καλλιεργηθεί και να προωθηθεί από τις Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μέσω μαθημάτων και άλλων προγραμμάτων σχετιζομένων με την προστασία της Δημιουργίας του Θεού. Ο απώτερος σκοπός είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση να ενταχθεί στα προγράμματα σπουδών των Θεολογικών Σχολών, συνεχίζοντας το πνεύμα του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, όπως αυτό εκφράστηκε κατά τις δύο προηγούμενες Διασκέψεις, και όπως αναδεικνύεται από το μακροχρόνιο ενδιαφέρον και τις συνεχείς πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επί τρεις δεκαετίες, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων