21/05/2019 21/05/2019 Πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βόρειο Λονδίνο η Σύναξη των Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, σε μία κομβική στιγμή για την  εν λόγω Αρχιεπισκοπή. Της σύναξης προήδρευσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος. Όπως έχει ήδη δηλώσει προσφάτως η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικό Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναμένονται αλλαγές στην ηγεσία της...
21 Μαΐου, 2019 - 8:40

Εν αναμονή εξελίξεων η Σύναξη Κληρικών στο Λονδίνο

Διαδώστε:
Εν αναμονή εξελίξεων η Σύναξη Κληρικών στο Λονδίνο

Πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βόρειο Λονδίνο η Σύναξη των Κληρικών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, σε μία κομβική στιγμή για την  εν λόγω Αρχιεπισκοπή. Της σύναξης προήδρευσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος.

Όπως έχει ήδη δηλώσει προσφάτως η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικό Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναμένονται αλλαγές στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής Θυατείρω. Μάλιστα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για αντικατάσταση του Σεβασμιωτάτου κ. Γρηγορίου κατά την προηγούμενη Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την οποία ορίστηκαν οι νέοι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής και Αυστραλίας.
Πολύ πιθανό πλέον θεωρείται να εκλεγεί νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων από το Φανάρι κατά την επόμενη Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Ιούνιο.

Φωτογραφίες: Alexios Gennaris

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων