23/09/2021 23/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας είχε συνάντηση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο μετά του Εξοχωτάτου Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή, Εξοχώτατο Ανδρέα Κακουρή, τον Γενικό Πρόξενο Εξοχώτατο κ. Θεόδωρο Γκότση καθώς και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χρήστο...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 16:58

Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων

Διαδώστε:
Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας είχε συνάντηση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο μετά του Εξοχωτάτου Επιτρόπου Προεδρίας της Κύπρου κ. Φώτη Φωτίου, την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Ύπατο Αρμοστή, Εξοχώτατο Ανδρέα Κακουρή, τον Γενικό Πρόξενο Εξοχώτατο κ. Θεόδωρο Γκότση καθώς και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Καραολή.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε απόψεις για το εθνικό θέμα με τον κ. Επίτροπο Προεδρίας ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων, ευχαριστώντας παράλληλα τον Σεβασμιώτατο για την διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας προς τους Ελληνοκυπρίους της Διασποράς.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κρίσιμους τομείς της Ελληνοκυπριακής Ομογενείας, ειδικότερα στα θέματα της Εκπαίδευσης και Ελληνομάθειας και εξέφρασε την ελπίδα για μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό προκειμένου να βοηθηθεί η Ομογένεια κατά το καλύτερο δυνατόν, τονίζοντας την διαχρονική δέσμευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για την προαγωγή της προόδου της Ομογένειας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων