21/10/2023 21/10/2023 Στην Κύπρο μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και του Δήμου Αραδίππου, για να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Αραδίππου. Την Κυριακή ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε και λειτούργησε στον βυζαντινό ναό της Παναγίας Αγγελόκτιστης στο Κίτι. Την Τρίτη χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αποστόλου Λουκά Αραδίππου,...
21 Οκτωβρίου, 2023 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2023 - 10:30

Επίσκεψη του Επισκόπου Μελιτηνής στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Επισκόπου Μελιτηνής στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου

Στην Κύπρο μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και του Δήμου Αραδίππου, για να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Αραδίππου.

Την Κυριακή ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε και λειτούργησε στον βυζαντινό ναό της Παναγίας Αγγελόκτιστης στο Κίτι. Την Τρίτη χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Αποστόλου Λουκά Αραδίππου, συμπροσευχομένων του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου.

Στον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο επεφύλαξε θερμή υποδοχή και τον προσεφώνησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος, και στη συνέχεια τον προσφώνησε ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες για την επίσκεψή του από την περιοχή της Κεντρικής Αγγλίας, προσφέροντάς του στο τέλος του Εσπερινού Επετειακό Τόμο του Δήμου Αραδίππου.

Ο Θεοφιλέστατος με την σειρά του κήρυξε τον θείο λόγο και μετέφερε στον Σεβασμιώτατο και στο εκκλησίασμα τις ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, συλλειτουργούντος με ιερείς της Ι. Μητρόπολης και εκ Λευκωσίας.

Παρέστησαν Υπουργοί της Κυβερνήσεως, Βουλευτές και οι τοπικές Αρχές. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Παναγιώτης Ντουρής, προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ιερά εικόνα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία πέριξ του Ι. Ναού και επίσημο γεύμα.

Ο Θεοφιλέστατος είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και να υποβάλει τα σέβη του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, να προσκυνήσει τον τάφο και την Βασιλική Σταυροπηγιακή Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, καθώς επίσης να επισκεφθεί την Βασιλική Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου, τον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και πρώτου Προέδρου της Κύπρου κυρού Μακαρίου Γ’ και το Θρονί της Παναγίας.

 

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων