06/02/2024 06/02/2024 Την θλίψη στο άκουσμα ότι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο, εξέφρασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Μπέρμιγχαμ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.  “Η Κοινότητα μας εκφράζει την βαθύτατη λύπη στο άκουσμα της είδησης για την κατάσταση της υγείας της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Καρόλου. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”,...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 8:44

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο

Διαδώστε:
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο

Την θλίψη στο άκουσμα ότι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος Γ’ διαγνώστηκε με καρκίνο, εξέφρασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αποστόλου Μπέρμιγχαμ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. 

“Η Κοινότητα μας εκφράζει την βαθύτατη λύπη στο άκουσμα της είδησης για την κατάσταση της υγείας της Αυτού Μεγαλειότητας Βασιλιά Καρόλου. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”, γράφει η σχετική ανάρτηση του ναού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή της νόσου. Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022. Παρότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για θέματα υγείας, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να γνωστοποιήσει τη διάγνωσή του.

Τον προηγούμενο μήνα είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες λόγω επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της νοσηλείας διαπιστώθηκε όμως «ένα διαφορετικό ζήτημα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Ο λόγος που ο βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων