08/08/2023 08/08/2023 Την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας προεξήρχε του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεταμορφώσεως. Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος και λοιποί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εμβάθυνε στη θεολογία της εικόνας της Μεταμορφώσεως, χαρακτηρίζοντάς την ως ουσιώδες...
08 Αυγούστου, 2023 - 12:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 13:08

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κόβεντρι

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κόβεντρι

Την Κυριακή, 6 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας προεξήρχε του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεταμορφώσεως.

Συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος και λοιποί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εμβάθυνε στη θεολογία της εικόνας της Μεταμορφώσεως, χαρακτηρίζοντάς την ως ουσιώδες θεολογικό γεγονός. Τόνισε ότι εμείς, ως μαθητές του Χριστού, βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι παρόμοιο με αυτό των μαθητών Του, που οδηγεί στην προσωπική Μεταμόρφωση.

Μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε γεύμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητος. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Warwick κ. John Stroyan (Αγγλικανική Εκκλησία) τίμησε την εκδήλωση ως επίσημος καλεσμένος. Καθώς η συνταξιοδότησή του πλησιάζει, του προσφέρθηκε μια εικόνα και ένα φωτογραφικό άλμπουμ εκ μέρους της Κοινότητος, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την επί πολλά έτη φιλία και υποστήριξή του. Στο εορταστικό γεύμα παρευρέθηκε επίσης καλεσμένη της Κοινότητος του Coventry, η τοπική Βουλευτής κα Zarah Sultana.

Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων