03/05/2023 03/05/2023 Την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, η Ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα Wood Green στο Βόρειο Λονδίνο. Συμμετείχαν κληρικοί από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να συζητήσουν σημαντικά θέματα των Κοινοτήτων τους και γενικά για την πρόοδο της Ι. Αρχιεπισκοπής. Η Σύναξη...
03 Μαΐου, 2023 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 8:49

Η Ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Διαδώστε:
Η Ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Την Τρίτη, 2 Μαΐου 2023, η Ετήσια Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα Wood Green στο Βόρειο Λονδίνο. Συμμετείχαν κληρικοί από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να συζητήσουν σημαντικά θέματα των Κοινοτήτων τους και γενικά για την πρόοδο της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Η Σύναξη ξεκίνησε με πατρικές νουθεσίες από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, ενώ στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εκ μέρους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.

Το θέμα της εξομολογήσεως

Με παραίνεση του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Αιμιλιανός Παπαδάκης, ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι . Ναού Αγίου Γεωργίου Κίνγκστον, ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα της εξομολογήσεως. Ο π. Αιμιλιανός, ως έμπειρος εξομολόγος, εξήγησε εμπεριστατωμένα τον τρόπο με τον οποίο το μυστήριο ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, ερμηνεύοντας το σχετικό ιστορικό και θεολογικό πλαίσιο, προσφέροντας θεωρητικές και πρακτικές οδηγίες στους πνευματικούς.

Ψυχολογικά εργαλεία στην ποιμαντική φροντίδα

Κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου, η Διακόνισσα κ. Ευτυχία Καλαπόδα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, παρουσίασε το θέμα “Γεφυρώνοντας το Κενό: Ψυχολογικές Παρεμβάσεις για τη Στήριξη της Πνευματικής Φροντίδας των Καταθλιπτικών”.

Στην παρουσίασή της, η Διακόνισσα Ευτυχία τόνισε τη σημασία της ενσωμάτωσης ψυχολογικών εργαλείων στην ποιμαντική φροντίδα για την κατάθλιψη, καθώς οι κληρικοί συχνά υπηρετούν ως εργαζόμενοι πρώτης γραμμής στην ψυχική υγεία. Η παρουσίασή της είχε επίσης ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ιερείς και να στηρίξει την βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος μεταξύ των ιδίων, όταν αυτό υφίσταται.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψυχικής υγείας τόσο των κληρικών όσο και του ποιμνίου, η Ι. Αρχιεπισκοπή θα συνεχίσει τη διοργάνωση των εργαστηρίων Χριστιανικής Αντιμετώπισης Προβλημάτων. Επίσης, θα διοργανώσει μια Διάσκεψη για την Ψυχική Υγεία το 2024, για να ερευνήσει περαιτέρω την συμβολή της ψυχικής υγείας στην ποιμαντική φροντίδα.

Πνευματική ανανέωση

Μετά το πέρας των ομιλιών αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων κληρικών. Αμέσως μετά ακολούθησε γεύμα που προσέφερε ευγενικά η Κοινότητα του Αγίου Βαρνάβα και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, ενόψει των εγκαινίων του Καθεδρικού Ι. Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Wood Green, που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου 2023.

Η επιτυχής Ιερατική Σύναξη παρείχε στους κληρικούς την ευκαιρία να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους και να ανανεωθούν πνευματικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων