20/01/2020 20/01/2020 Δεξίωση προς τιμήν του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνου Βλάση παρέθεσε το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας . Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Βλάσης τονίζει: “Ευχαριστώ από καρδιάς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 10:46

Κ. Βλάσης: Ο Αρχιεπ. Νικήτας είναι χαρισματική προσωπικότητα

Διαδώστε:
Κ. Βλάσης: Ο Αρχιεπ. Νικήτας είναι χαρισματική προσωπικότητα

Δεξίωση προς τιμήν του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνου Βλάση παρέθεσε το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας .

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Βλάσης τονίζει:

“Ευχαριστώ από καρδιάς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Νικήτα για την όμορφη δεξίωση που παρέθεσαν για να με υποδεχθούν στο Λονδίνο. Η θερμή ανταπόκριση των συμπατριωτών μας με γεμίζει με αισιοδοξία για το τι μπορούμε να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι”

Μιλώντας σε Έλληνες ανταποκριτές στη βρετανική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι αναφορικά με την ελληνική παροικία στο Ηνωμένο Βασίλειο,βασικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η δημιουργία συνθηκών επιστροφής στην Ελλάδα επιστημόνων και επαγγελματιών που έφυγαν κατά την περίοδο της κρίσης, η στήριξη της εκπαίδευσης στην ομογένεια και η συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων.

«Θέλουμε να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ, ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Και παράλληλα με την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους να τους πούμε ότι τους θελουμε δίπλα μας στη νέα προσπάθεια», είπε ο κ. Βλάσης.

Χαρακτήρισε «μεγάλο και σημαντικό» για την ομογένεια το ρόλο της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι είναι «μεγάλη τύχη» που ο προκαθήμενος της Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο είναι ο κ. Νικήτας, και ο ίδιος απόδημος Έλληνας εξ Αμερικής. Ο υπουργός χαρακτήρισε τον σεβασμιώτατο «χαρισματική προσωπικότητα».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε για μία ημέρα το Λονδίνο προερχόμενος από το Δουβλίνο, όπου συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων