18/04/2023 18/04/2023 Με την παρουσία πλήθους πιστών και με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκαν και φέτος οι ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα στις Εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αποστόλου Βαρνάβα στο Wood Green του Λονδίνου. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, Αρχιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητας, προεξήρχε στις ιερές Ακολουθίες, συνεπικουρούμενος απο τον Πρωτοπρεσβύτερο του...
18 Απριλίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 13:41

Πάσχα στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αποστόλου Βαρνάβα του Βόρειου Λονδίνου

Διαδώστε:
Πάσχα στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Αποστόλου Βαρνάβα του Βόρειου Λονδίνου

Με την παρουσία πλήθους πιστών και με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκαν και φέτος οι ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα στις Εκκλησίες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Αποστόλου Βαρνάβα στο Wood Green του Λονδίνου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος, Αρχιερατικός Προϊστάμενος της Κοινότητας, προεξήρχε στις ιερές Ακολουθίες, συνεπικουρούμενος απο τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών π. Αθανάσιο Μελισσάρη. Ο π. Αθανάσιος, με πλούσιο θεολογικό υπόβαθρο, κήρυξε τον Θείο Λόγο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με ποικίλα μηνύματα Ορθοδόξου πνευματικότητας, μετάνοιας και λειτουργικής παραδόσεως, σταυροαναστάσιμης ελπίδας και χαράς. Εστίασε στις θεολογικές, λειτουργικές και ποιμαντικές διαστάσεις που περιλαμβάνουν οι ιεροτελεστίες της Μ. Εβδομάδας εμπνέοντας στην συνειδητότερη συμμετοχή, κατανόηση και εκτίμηση του Μυστηρίου του Πάσχα, με το τρόπο που εορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, επίσης, οι δύο εφημέριοι-ιερείς του ιερού Ναού, ο Πρωτοπρ. Παναγιώτης Ντίκ και ο Πρεσβ. Πέτρος Γεωργίου αλλά και ο Πρωτοπ. Νικόλαος Κόκκινος και διακόνησε ο νεοχειροτονηθείς ιεροδιάκονος π. Γρηγόριος Φλωρίδης.

Την Μεγάλη Παρασκευή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Bοηθητικής Aδελφότητας ερίτιμον κ. Μερόπη Λιβέρα και την κ. Ντία Αναστάση, επισκέφθηκε τον Οίκο Ευγηρίας (Γηροκομείο) και διένειμε στους τροφίμους πασχαλινά δώρα και αυγά κομίζοντας το μήνυμα της λαμπροφόρου αναστάσεως και την πατρική αγάπη και ανύστακτη μέριμνα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας και πατέρα όλων ημών κ. Νικήτα.

Στην Ακολουθία του ιερού Επιταφίου συμμετείχαν ερίτιμα μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, κ. κ. Bambos Charalambous και Catherine West καθώς και ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Κυπριακής Εθνικής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου Εντιμολογιώτατοι κ. κ. Χρήστος Καραολής, Μιχάλης Έλληνας και Πάμπος Χαραλάμπους.

Η συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας, η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί πηγή ανανέωσης και μαθητείας στα μέγιστα για τίμια της ζωής για τους πιστούς και ιδιαίτερα τους Ελληνορθόδοξους, που συνεχίζουν τη μεγάλη παράδοση της Χριστιανικής Εκκλησίας πριν την διασπάσει η εγωκεντρική συμπεριφορά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων