16/10/2019 16/10/2019 Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας επισκέφτηκε την Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Margate για να τιμήσει με την παρουσία του την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας. Με τον Μητροπολίτη Βελγίου συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Δράγας, ο π. Jonathan Hemmings, ο π. Χρίστος...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 9:54

Στο Margate ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

Διαδώστε:
Στο Margate ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων

Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας επισκέφτηκε την Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Margate για να τιμήσει με την παρουσία του την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας.

Με τον Μητροπολίτη Βελγίου συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Δράγας, ο π. Jonathan Hemmings, ο π. Χρίστος Χριστάκης και ο Αρχιδιάκονός του Φιλάδελφος Καφαλής.

Παρόντες ήταν οι συμμετέχοντες της συνεδρίασης της Διεθνούς Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων-Αγγλικανών (International Commission for Anglican–Orthodox Theological Dialogue) που διεξήχθη στο Canterbury.

Την Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας (ως Συμπρόεδρος της Επιτροπής), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ (εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), ο π. Jonathan A. Hemmings (εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας), ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Δράγας (εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων (εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κιτίου κ. Χρυσόστομος (εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου), ο Καθηγ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου (Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος) κ.ά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Βησσαρίων Κοκλιώτης καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα για την πρώτη του επίσκεψη στην Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τον προσκάλεσε στην τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Margate τον Ιανουάριο του 2020.

Ακολούθησε γεύμα στο νέο Κοινοτικό Κέντρο της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων