16/01/2020 16/01/2020 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας είχε συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις μεγάλες Επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Αμερική, την Μεγάλη Βρεταννία και την Αυστραλία και στο γεγονός ότι ανέλαβαν το...
16 Ιανουαρίου, 2020 - 20:07

Συνάντηση Αρχιεπ. Νικήτα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπ. Νικήτα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας είχε συνάντηση σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στην Ελληνική Πρεσβεία του Δουβλίνου.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις μεγάλες Επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Αμερική, την Μεγάλη Βρεταννία και την Αυστραλία και στο γεγονός ότι ανέλαβαν το πηδάλιο των Επαρχιών αυτών τρεις φωτισμένοι Ιεράρχες.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος, αφού μετέφερε στον κ. Πρόεδρο τις ευχές της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, έκανε λόγο για την σημασία της παρουσίας των Αποδήμων Ελλήνων στις Επαρχίες αυτές αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί στηρίζουν και ενισχύουν την Εκκλησία, την Ορθόδοξη πίστη και μαρτυρία και συνεχίζουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του Ελληνισμού και του γένους γενικότερα.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν η Πρέσβης της Ελλάδας στο Δουβλίνο κ. Αικ. Σιμοπούλου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κων. Βλάσσης. Στη Συνοδεία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου συμμετείχαν οι Πανοσ. Αρχιμανδρίτες Νικοδημος Αναγνωστόπουλος και Σπυρίδων Κέζιος, ο Πρωτ. Αναστάσιος Σαλαπάτας και ο Αρχιδιάκονος Ευγένιος Τσαραμανίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων