03/04/2023 03/04/2023 Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Κυριακή Ε’ Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Margate στη Νότια Αγγλία. Ο νέος Διάκονος, κ. Piotr Prokopczyk, είναι έγγαμος με καταγωγή από την Πολωνία. Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. κ. Βησσαρίων Κοκλιώτης, ο Πρωθιερεύς εκ της Εκκλησίας της Πολωνίας κ....
03 Απριλίου, 2023 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 8:56

Χειροτονία Διακόνου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο

Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, την Κυριακή Ε’ Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Margate στη Νότια Αγγλία.

Ο νέος Διάκονος, κ. Piotr Prokopczyk, είναι έγγαμος με καταγωγή από την Πολωνία.

Συλλειτούργησαν ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. κ. Βησσαρίων Κοκλιώτης, ο Πρωθιερεύς εκ της Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Adam Misijuk και ο Πρεσβύτερος κ. David Gilchrist.

Ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε προς τον υποψήφιο Διάκονο με λόγους νουθεσίας και του μετέφερε την ευχή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής τέλεσε επίσης την χειροθεσία τριών νέων Αναγνωστών.

Ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος προσέφερε δώρο στον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο αντίγραφο της Παναγίας Częstochowa της Πολωνίας, η οποία αποτελεί μεγάλο προσκύνημα για την χώρα, καθώς επίσης και έναν σταυρό ευλογιάς.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων