08/11/2023 08/11/2023 Η Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο λειτουργεί επιτυχώς για είκοσι πέντε (25) χρόνια. Έχει τετραετές πρόγραμμα θεολογικών σπουδών και είναι συμβεβλημένη με το πανεπιστήμιο St. Paul της Ottawa. Το πτυχίο της αναγνωρίζεται από όλες τις θεολογικές σχολές και τα πανεπιστήμια. Μέχρι τώρα αποφοίτησαν από την Θεολογική Ακαδημία Τορόντο πενήντα εννέα (59) φοιτητές. Εξ αυτών χειροτονήθηκαν τριάντα...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 16:45

25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Διαδώστε:
25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Η Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο λειτουργεί επιτυχώς για είκοσι πέντε (25) χρόνια. Έχει τετραετές πρόγραμμα θεολογικών σπουδών και είναι συμβεβλημένη με το πανεπιστήμιο St. Paul της Ottawa. Το πτυχίο της αναγνωρίζεται από όλες τις θεολογικές σχολές και τα πανεπιστήμια.

Μέχρι τώρα αποφοίτησαν από την Θεολογική Ακαδημία Τορόντο πενήντα εννέα (59) φοιτητές. Εξ αυτών χειροτονήθηκαν τριάντα τέσσερις (34) και υπηρετούν τις Κοινότητές μας στον Καναδά. Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά έχει εβδομήντα οκτώ (78) Κοινότητες εκ των οποίων δέκα έξι (16) είναι ιεραποστολικές, δεν έχουν ιερείς και εξυπηρετούνται από τους πλησιέστερους ιερείς.

Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου οι Κοινότητες της περιοχής Μείζονος Μοντρεάλ και οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες, με επικεφαλής τους Ιερείς, οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία δείπνο στο Palace Convention Centre το οποίο ορίζει ο κ. Νικόλαος Τσατάς, Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ήταν ο π. Νικόλαος Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος ο π. Χαράλαμπος Τζίντης και μέλη αυτής, ο π. Χριστιανός Socosan και ο π. Σπυρίδων Βούτος. Συμποσιάρχης της βραδιάς ήταν ο π. Σπυρίδων Βούτος. Παρεκάθησαν εξακόσιοι πενήντα (650) συνδαιτυμόνες. Ο Άρχων Πρωτονοτάριος κ. Νικόλαος Τσατάς προσέφερε το δείπνο εντελώς δωρεάν και τον ευχαριστούμε θερμά. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ο εντιμ. Άρχων κ. Ν. Τσατάς προσφέρει το δείπνο αυτό εντελώς δωρεάν κάθε χρόνο.

Επίσημοι προσκεκλημένοι από τα δημαρχεία, την επαρχιακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το Ελληνικό Προξενείο ήσαν οι κάτωθι: Κα Μ. Ντέρος, Δημοτική Σύμβουλος-Parc Extension, κα Α. Ρεβελάκη, Δημοτική Σύμβουλος-Chomedey, κα Α. Dib, Δημ. Σύμβουλος-St. Martin, κα Α. Κουτράκης, Κοινοβουλευτική Γραμματέας Υπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Ανάπτυξης για το Κεμπέκ, και κα Κατερίνα Βαρβαρήγου, Γενική Πρόξενος Μοντρεάλ.

Επίσης, στο δείπνο έλαβε μέρος το Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας με την Γερόντισσα Θέκλα και δώδεκα (12) Μοναχές. Το Μοναστήρι κτίζεται. Ο έρανος πηγαίνει πολύ καλά. Ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια ($2.000.000). Η Ι. Αρχιεπισκοπή μας θα δώσει για τον σκοπό αυτό ένα εκατομμύριο δολάρια ($1.000.000).

Η θαυμάσια ιστορική πορεία της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Μίλησαν ο γιατρός κ. Ορέστης Τσούκας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γιος του προέδρου της ΕΚΜΜ γιατρού κ. Γεωργίου Τσούκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσέλθει λόγω ασθενείας, η κα Ζωή Βερούτη, πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβoυλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά και η Εντιμ. Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ κα Κατερίνα Βαρβαρήγου. Τελευταίος μίλησε ο Αρχιεπ. Σωτήριος και αναφέρθηκε στην πορεία της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Διεβίβασε προς όλους την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και είπε χαρακτηριστικά, ότι ο Παναγιώτατος μίλησε το καλοκαίρι στην Ίμβρο, όπου ήταν και ο Αρχιεπ. Σωτήριος, με τα θερμότερα λόγια για την θαυμάσια ιστορική πορεία της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος ανακοίνωσε, ότι ήδη υπάρχει προικοδοτικό ταμείο για την Θεολογική Ακαδημία το οποίο έχει δέκα εκατομμύρια δολάρια ($10.000.000), χρειάζεται όμως να συγκεντρωθούν άλλα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($5.000.000), ώστε η Θεολογική Ακαδημία να είναι αυτάρκης και να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της στο διηνεκές χωρίς οικονομικά προβλήματα. Τούτο βέβαια, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπ. Σωτήριος, γίνεται δυνατό διότι διδάσκουν εντελώς δωρεάν οι Ιερείς μας, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον πτυχίο μαγίστορος και είναι διορισμένοι Ιερείς σε Κοινότητες της περιοχής μείζονος Τορόντο ή και περιχώρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου υπήρξε αρίστη μουσική, την οποία προσέφερε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Βασίλειος Γαλάτης εντελώς δωρεάν, προβάλλοντας εκκλησιαστικά και πατριωτικά άσματα. Ο κ. Γαλάτης προσφέρει αφιλοκερδώς τις μουσικές του υπηρεσίες στις εκδηλώσεις της Θεολογικής μας Ακαδημίας στο Μοντρεάλ.

Πανευτυχείς ήσαν όλοι και ιδιαίτερα οι οργανωτές και ο Αρχιεπ. Σωτήριος. Τα καθαρά έσοδα από το δείπνο και από το λεύκωμα θα ξεπεράσουν τις εξήντα χιλιάδες δολάρια ($60.000).

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ευχαρίστησε τους συνδαιτυμόνες, τους δωρητές, τους οργανωτές, τον Άρχοντα N. Τσατά και ιδιαίτερα τους καθηγητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας και δοξολόγησε τον Θεό για την μεγάλη ευλογία της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων