04/10/2019 26/03/2021 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά με πόνο, αλλά και πίστη στην μετά θάνατο ζωή, γνωρίζει σε όλους, ότι ο π. Σταύρος Μόσχος εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών, ετών 91. Εβραίος στην καταγωγή, έγινε ορθόδοξος ο ίδιος και η οικογένειά του. Η σύζυγός του Δέσποινα Judith, εκοιμήθη προ ετών. Έχει δύο θυγατέρες και εγγόνια. Ειδικεύθηκε στην αγγλική...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2021 - 2:46

Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Μόσχος

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Μόσχος

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά με πόνο, αλλά και πίστη στην μετά θάνατο ζωή, γνωρίζει σε όλους, ότι ο π. Σταύρος Μόσχος εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών, ετών 91.

Εβραίος στην καταγωγή, έγινε ορθόδοξος ο ίδιος και η οικογένειά του. Η σύζυγός του Δέσποινα Judith, εκοιμήθη προ ετών. Έχει δύο θυγατέρες και εγγόνια.

Ειδικεύθηκε στην αγγλική φιλολογία και υπηρέτησε ως γραμματεύς της Ι. Επισκοπής Τορόντο τότε, και τώρα Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά.
Υπηρέτησε ως πρόεδρος της Κοινότητας Thunder Βay.

Χειροτονήθηκε διάκονος και ιερεύς και υπηρέτησε διαδοχικά στις Κοινότητες Chatham, Sarnia και Barrie.

Χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, τελέσθηκε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του, στο Heritage Funeral Home. Σήμερα, Παρασκευή θα τελεσθεί Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και η Εξόδιος Ακολουθία. Θα ακολουθήσει η ταφή, στο κοιμητήριο Pine Hills.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ως γνωστό είναι Συνοδικός και ευρίσκεται στην Κωσταντινούπολη. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας, για το κατά πάντα άξιο έργο του πατρός Σταύρου και δοξολογεί τον Τρισάγιο Θεό και Τον παρακαλεί να αναπαύει την ψυχή του μεταξύ των αγίων και των αγγέλων του ουρανού. Αιωνία του η μνήμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων