20/07/2021 21/07/2021 Την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, στη γιορτή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τορόντο, βοηθούμενος από τον Ιερ. προϊστάμενο π. Απόστολο Γκόλια. Μετά τη Λειτουργία, τελέστηκε ειδική τελετή για την επέτειο εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974 υπέρ...
20 Ιουλίου, 2021 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 0:19

ΚΑΝΑΔΑΣ: Η Αρχιεπισκοπή τιμά τους εθνομάρτυρες ήρωες του 74′

Διαδώστε:
ΚΑΝΑΔΑΣ: Η Αρχιεπισκοπή τιμά τους εθνομάρτυρες ήρωες του 74′

Την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, στη γιορτή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Τορόντο, βοηθούμενος από τον Ιερ. προϊστάμενο π. Απόστολο Γκόλια.

Μετά τη Λειτουργία, τελέστηκε ειδική τελετή για την επέτειο εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974 υπέρ ανάπαυσης των ηρώων του πολέμου.

Ο Σεβασμιώτατος στη συγκινητική του ομιλία αναφέρθηκε στις παιδικές του μνήμες, αλλά και στον πόνο και τις δυσκολίες που βίωσαν οι αδελφοί μας στην Κύπρο, αλλά και στην Ήπειρο.

Η εκκλησία ήταν γεμάτη σύμφωνα με την επιτρεπόμενη χωρητικότητα και με τις ισχύουσες οδηγίες για τη δημόσια υγεία, ενώ τηρήθηκε αυστηρά το μέτρο της φυσικής απόστασης.

Πολλοί αξιωματούχοι και ηγέτες, τόσο από την κυπριακή όσο και από την ελληνική κοινότητα, της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο και όχι μόνο, βρέθηκαν στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου για να συμμετάσχουν στην επιμνημόσυνη δέηση. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Εξοχ. Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Καναδά κ. Βασίλειος Φιλίππου, ο Βουλευτής (MPP) για την περιοχή Scarborough-Agincourt Aris Babikian, o Nick Mantas, Δημοτικός Σύμβουλος του Τορόντο, o Δημήτρης Σούδας, Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο και ο Tony Clement, πρώην υπουργός της επαρχιακής και ομοσπονδιακής κυβέρνησης (του οποίου ο πατέρας κατοικεί στην Κύπρο).

Μετά την απόλυση και με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, ο Ύπατος Αρμοστής κ. Φιλίππου μίλησε στο εκκλησίασμα. Εύγλωττα και ουσιαστικά τόνισε την ιστορική σημασία των γεγονότων του 1974 και τη συνεχιζόμενη ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας για το δίκαιο και την ελευθερία.

Στη συνέχεια, η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου παρέθεσε γεύμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής (σύμφωνα με τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία). Στους συμμετέχοντες μίλησαν σχετικά παράγοντες της κυπριακής και ελληνικής κοινότητας.

Την επόμενη Κυριακή, 25 Ιουλίου, παρόμοια εκδήλωση προγραμματίζεται στο Μόντρεαλ στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου αναμένεται να παρευρεθούν ο Αρχιεπίσκοπος και ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων