03/12/2022 05/12/2022 Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακοινώνεται ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης δεν αναμιγνύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις, διαφόρων “εκκλησιαστικών κύκλων”, που είδαν το φως της δημοσιότητος, είναι ανυπόστατες....
03 Δεκεμβρίου, 2022 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 2:56

Δήλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο

Διαδώστε:
Δήλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακοινώνεται ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης δεν αναμιγνύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Αγιωτάτη Εκκλησία της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οποιεσδήποτε άλλες εκτιμήσεις, διαφόρων “εκκλησιαστικών κύκλων”, που είδαν το φως της δημοσιότητος, είναι ανυπόστατες.

 

Διαβάστε ακόμη

Κύπρος – Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Σε ενορίες και κοινότητες την Δευτέρα οι εκλογικοί κατάλογοι

Σκέψεις για αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων