13/02/2020 13/02/2020 Στην εκλογή νέων Βοηθών Επισκόπων προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα, εξελέγησαν παμψηφεί Επίσκοπος Πατάρων ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Σαλμάς, Επίσκοπος Ζηνουπόλεως ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αντωνόπουλος, και Επίσκοπος Κεράμων ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μοστράτος. Όλοι τους θα διακονήσουν ως Βοηθοί Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής Καναδά. Βιογραφικό εψηφισμένου Επισκόπου Πατάρων  Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Πατάρων...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 17:37

Εκλογή νέων Βοηθών Επισκόπων στο Οικ. Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Εκλογή νέων Βοηθών Επισκόπων στο Οικ. Πατριαρχείο

Στην εκλογή νέων Βοηθών Επισκόπων προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συγκεκριμένα, εξελέγησαν παμψηφεί Επίσκοπος Πατάρων ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Σαλμάς, Επίσκοπος Ζηνουπόλεως ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αντωνόπουλος, και Επίσκοπος Κεράμων ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μοστράτος.

Όλοι τους θα διακονήσουν ως Βοηθοί Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Βιογραφικό εψηφισμένου Επισκόπου Πατάρων 

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Πατάρων Αλέξανδρος Σαλμάς, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974.

Το 1996 χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και το 1999 πρεσβύτερος, ενώ έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη το 2006 υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Την ίδια χρονιά διορίζεται προϊστάμενος του Ιερών Ναών Οσίας Ξένης και Αγίου Νεκταρίου περιοχής Χαριλάου.

Το 2004 έλαβε, με βαθμό άριστα, το πτυχίο του τμήματος της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2007 έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο, επίσης με άριστα, στον τομέα Ιστορίας της Εκκλησίας και Δογματικής Θεολογίας με γνωστικό αντικείμενο Δογματική και Συμβολική. Ο τίτλος του μεταπτυχιακού είναι «Η Συνοδικότης της Εκκλησίας με βάση τα πρακτικά των Οικουμενικών Συνόδων». Στο διάστημα αυτό έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την ελληνορθόδοξη Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Εκεί συμμετείχε στο BTI (Boston Theological Institute) με παράλληλη παρακολούθηση θεολογικών μαθημάτων στο Boston College. Στη σχολή Τιμίου Σταυρού, έλαβε δεύτερη οικονομική υποτροφία ως ο καλύτερος φοιτητής που χειροτονήθηκε κληρικός.

Σήμερα, διατελεί, Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος “ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ” της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του ξενοδοχείου “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” και Διευθυντής Έκδοσης του επίσημου περιοδικού οργάνου της Ιερά Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης “ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ”. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. στον τομέα Ιστορίας της Εκκλησίας και Δογματικής Θεολογίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων