25/10/2021 26/10/2021 Εξιτήριο έλαβε σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.     «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Παναγιώτατος πνευματικός μας πατέρας εξήλθε του νοσοκομείου. Είναι καλά στην υγεία...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 0:36

Εξήλθε του νοσοκομείου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Εξήλθε του νοσοκομείου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εξιτήριο έλαβε σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Παναγιώτατος πνευματικός μας πατέρας εξήλθε του νοσοκομείου. Είναι καλά στην υγεία του και θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψής του», αναφέρει o Σεβασμιώτατος.


Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος διεκομίσθη χθες, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας, που ένιωσε μετά το πολύωρο αεροπορικό ταξίδι του προς τις ΗΠΑ, κατά την πρώτη ημέρα της 12ήμερης επισκέψεώς του.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώρισε ότι πρέπει να κάνει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και του χρόνου του, προκειμένου να φροντίζει την υγεία του. Όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, «η θυσιαστική διάθεση του Πατριάρχη, ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της θέσεως του, τον κάνουν συχνά να παραμελεί την προσωπική του υγεία, αλλά πλέον δεν πρέπει να το κάνει αυτό και τον πείσαμε και νομίζω ότι το κατάλαβε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απέδωσε τη νοσηλεία του Πατριάρχη στην υπερβολική κόπωση, λέγοντας ότι «ήταν η συσσώρευση της κόπωσης όλων αυτών των ημερών που προηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους εορτασμούς της τριακονταετίας της Πατριαρχίας του αλλά και των προηγούμενων ημερών όπου ταξίδεψε ο Πατριάρχης στην Ρώμη και σε άλλες πόλεις. Αυτό, όμως, που πραγματικά τον καταπόνησε ήταν το αεροπορικό ταξίδι και αμέσως μετά, όπως το κάνει συνήθως ο Πατριάρχης μας, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα του και αυτό τον κούρασε. Αυτή η κούραση του προξένησε αυτή την αδιαθεσία την Κυριακή το πρωί και έτσι για προληπτικούς λόγους μετακομίστηκε στο νοσοκομείο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έφτασε στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Θερμή υποδοχή στην Ουάσιγκτον – (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους ομογενείς

Ενδιαφέρον από Μπάιντεν για την υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχη

 

Φωτογραφία Αρχείου: Nίκος Μαγγίνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων