15/02/2020 15/02/2020 Η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί αυτού Αγία και Ιερά Σύνοδος υπέγραψαν την πράξη αγιοκατάταξης των 7 Νεομαρτύρων που επικυρώνει την από 3ης Οκτωβρίου 2019 απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου περί «αναγραφής εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας των μαρτυρικώς τελειωθέντων υπέρ της αμωμήτου ημών πίστεως: α) Μάρκου Πέτρου Μαρκούλη...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:38

Επικύρωση αγιοκατάταξης 7 Νεομαρτύρων από τον Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Επικύρωση αγιοκατάταξης 7 Νεομαρτύρων από τον Οικ. Πατριάρχη

Η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί αυτού Αγία και Ιερά Σύνοδος υπέγραψαν την πράξη αγιοκατάταξης των 7 Νεομαρτύρων που επικυρώνει την από 3ης Οκτωβρίου 2019 απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου περί «αναγραφής εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας των μαρτυρικώς τελειωθέντων υπέρ της αμωμήτου ημών πίστεως: α) Μάρκου Πέτρου Μαρκούλη εκ Κλεισούρας, β) Ιωάννη – Νούλτζου εκ Καστορίας, και των συν αυτώ αθλησάντων, γ) Γεωργίου του εκ Καστορίας, δ) ιερέως Βασιλείου Καλαπαλίκη, εφημερίου Χιλιοδέντρου Καστορίας και ε) Αρχιμανδρίτου Πλάτωνος Αϊβαζίδη».

Η τοπική Εκκλησία της Καστοριάς ιδιαιτέρως ευχαριστεί την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Αρχιερείς που αποτελούν την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την ευλογία και την τιμή που επεφύλαξαν στην ακριτική αυτή επαρχία.

Ἀπολυτίκιον Καστοριέων νεομαρτύρων
Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Τῶν αἱμάτων τοῖς ῥείθροις, καὶ ταῖς θείαις ἀθλήσεσι,
μάρτυρες Χριστοῦ νικηφόροι, εὐαγῶς ἀνεδείχθητε,
Γεώργιε καὶ Πλάτων ἱερέ,
Βασίλειε καὶ Μᾶρκε θαυμαστέ,
Ἰωάννη σὺν γαμβρῷ καὶ τῷ ἀδελφῷ,
διὸ καὶ ἀνακράζομεν•
Χαίρετε Καστορίας οἱ φρουροί•
χαίρετε τὰ καυχήματα•
χαίρετε πρὸς τὸν ἅγιον Θεόν, πρεσβευταὶ πανσεβάσμιοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων