22/05/2023 22/05/2023 Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να κηρύξει την έναρξη και να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών (1923-2023) από την ίδρυση και τη συνεχή κυκλοφορία του επιστημονικού περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ», επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, κατά την διάρκεια...
22 Μαΐου, 2023 - 12:13
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2023 - 12:38

Επίσημη πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ»

Διαδώστε:
Επίσημη πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ»

Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να κηρύξει την έναρξη και να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό ετών (1923-2023) από την ίδρυση και τη συνεχή κυκλοφορία του επιστημονικού περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ», επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Παναγιωτάτου στην Αθήνα, κατά το τριήμερο 19 έως 21 Μαΐου 2023.

Ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος και Διευθυντή του Κλάδου Εκδόσεων της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΜΥΕΕ) Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο και τον Γενικό Διευθυντή της ΕΜΥΕΕ και Διευθυντή Σύνταξης του Περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα, επισκέφθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Μαΐου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και παρουσίασαν το θέμα του Συνεδρίου, καθώς και προσχέδιο του προγράμματος, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν από την 11η έως την 15η Οκτωβρίου 2023 στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα είναι: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας» και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι θεολόγοι από όλο τον ορθόδοξο και όχι μόνο κόσμο.

Ανεπτύχθησαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη το σκεπτικό του Συνεδρίου και τα περίπλοκα ζητήματα, ενόψει των οποίων η Ορθόδοξη Θεολογία καλείται να οριοθετήσει κριτικά τις προϋποθέσεις του τεχνικού πνεύματος ως στάσης ζωής και να αναγγείλει μία αυθεντική πρόταση ζωής σε ένα πλανήτη που κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο θεολογικός λόγος της Εκκλησίας καλείται, για μία ακόμη φορά, να περισώσει και να αναδείξει την αξία της ύλης και του σώματος, «ὑπὲρ ὧν» ο Χριστός ετέχθη, «απέθανε» (Ρωμ. 5, 8) και ανέστη, οριοθετώντας την ζωηφόρο αλήθεια της εν Χριστώ ζωής.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Άγιος Νικόλαος Πτωχοκομείου επιβεβαίωσε το κλίμα ενότητας και φιλαδελφίας μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου – Συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

“Ευκλεής Αθηναίος” ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Η απονομή από τον Κώστα Μπακογιάννη παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ ope.gr: Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Άγιο Νικόλαο Πτωχοκομείου

Ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του περιοδικού Θεολογία

100 Χρόνια περιοδικό “Θεολογία” – Επετειακό τεύχος και στα Αγγλικά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων