20/05/2023 21/05/2023 Με τον τίτλο του «Ευκλεούς Αθηναίου», τίμησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Πρόκειται για έναν τίτλο ο οποίος απονέμεται για πρώτη φορά. Η τελετή της της απονομής έγινε στο κατάμεστο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Ο Δήμαρχος Αθηναίων απευθυνόμενος στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας,...
20 Μαΐου, 2023 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 8:09

“Ευκλεής Αθηναίος” ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Η απονομή από τον Κώστα Μπακογιάννη παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
“Ευκλεής Αθηναίος” ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Η απονομή από τον Κώστα Μπακογιάννη παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον τίτλο του «Ευκλεούς Αθηναίου», τίμησε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Πρόκειται για έναν τίτλο ο οποίος απονέμεται για πρώτη φορά.

Η τελετή της της απονομής έγινε στο κατάμεστο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων απευθυνόμενος στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, λίγο πριν την απονομή της ύψιστης διάκρισης αναφέρθηκε στην παραχώρηση του ναού του Αγίου Νικολάου του Πτωχοκομείου Αθηνών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. “Τo Οικουμενικός Πατριαρχείο απέκτησε το σπίτι του” ανέφερε ο Δήμαρχος.

Αναφέρθηκε δε στην ευαισθησία που επιδεικνύει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος για το περιβάλλον, τονίζοντας ότι δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως ο «πράσινος πατριάρχης»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση. Εξήρε δε το έργο του Κώστα Μπακογιάννη καθώς στη θητεία του, όπως είπε χαρακτηριστικά έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους δοκιμαζομένους,  τα παιδιά και τους νέους.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων σε περιβαλλοντικά προγράμματα. Αναφέρθηκε και στην εξωστρέφεισ και στη σύναψη σχέσεων με άλλους δήμους, όπως τον Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινουπόλεως.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Σε ό,τι αφορά στη παραχώρηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι  κ. Μπακογιάννης συνέβαλε καθοριστικά. «Σας ευγνωμονούμε ιδιαιτέρως για αυτό. Ευχαριστούμε για την απονομή του τίτλου του ευκλεούς Αθηναίους. Ευχόμαστε πάσα επιτυχία στο έργο σας», τόνισε. 

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνυμος απευθυνόμενος στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας είπε ότι  η  τελετή διάκρισης σημειώνει εμφαντικά τις σχέσεις του με την πατρίδα μας, την Ελλάδα και ειδικά με την πόλη των Αθηνών. “

Είστε ημέτερος Παναγιώτατε και όχι ο τυχών. Άξιος οικότροφος της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, ο πρώτος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, φέρετε την ευθύνη της συνεχούς συναντήσεως με την Ιστορία.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Δεν είναι τυχαίο που σχετίζεσθε σήμερα με ένα ιδιαίτερο τρόπο με την Πόλη των Αθηνών. Πρόκειται για την Πόλη που κατ’εξοχήν μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο στην πνευματικότητα, τόσο στο χώρο της ανθρώπινης σοφίας όσο και στο χώρο της Θείας σοφίας. Είμαστε ευγνώμονες προς το πρόσωπό σας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνεχάρη δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη για αυτή την πρωτοβουλία του.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αθηναίων προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο μια γκραβούρα η οποία απεικονίζει το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ακολούθησαν ύμνοι και η φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Τέλος, η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI)

Διαβάστε επίσης:

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Ικανοποίηση από την παραχώρηση του Αγ. Νικολάου στην Πρωτόθρονη Εκκλησία (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΙΝΤΕΟ ope.gr: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την παραχώρηση του Ι.Ν Αγίου Νικολάου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων