17/06/2022 18/06/2022 Παρουσία της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος. Η πρόταση έγινε από την Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο....
17 Ιουνίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 1:19

Η αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Καθηγητή του Ε.Α.Π. παρουσία του Αρχιεπισκόπου και της ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Καθηγητή του Ε.Α.Π. παρουσία του Αρχιεπισκόπου και της ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Παρουσία της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Η πρόταση έγινε από την Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός.

Μετά τον χαιρετισμό της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως ακολούθησε η προσφώνηση από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη-Ζώρα κι αμέσως μετά η παρουσίαση του έργου του Παναγιωτάτου. Κατόπιν αναγνώσθηκε το ψήφισμα της Αναγόρευσης και του τίτλου από τον κοσμήτορα της σχολής θετικών επιστημών και τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίδοση των μεμβρανών και η απονομή του αρχιερατικού εγκολπίου από τον πρόεδρο του ΕΑΠ. Μετά την αναγόρευση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μίλησε με θέμα: «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».

Παρακολουθήστε την τελετή:

Η ημερομηνία της τελετής απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον Πατριάρχη δεν επελέγη τυχαία, καθώς συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Ο γνωστός πια σε όλους και ως «Πράσινος Πατριάρχης» μετά το πέρας του τελετουργικού πραγματοποιήσε ομιλία με τίτλο «Δεκάλογος Κοινωνικῆς Οἰκολογίας».

Επισημαίνεται ότι η απόδοση του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή αποτελεί την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση και με αυτήν αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του Πατριάρχη στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η δεύτερη μέρα του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα και η χθεσινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

 

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων