01/06/2021 01/06/2021 Στη γενέτειρά του Ίμβρο βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 31 Μαϊου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Κατά την άφιξή του, έτυχε  θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της νήσου και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά τα οποία, κρατώντας λουλούδια στο χέρι και ένα ανθοστόλιστο πλακάτ, το οποίο έγραφε “Και 30 και 60 και 1000 τα Έτη!”, ευχήθηκαν στον...
01 Ιουνίου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 16:21

Η Ομογένεια χρωστά πολλά στον Πατριάρχη του Γένους

Διαδώστε:
Η Ομογένεια χρωστά πολλά στον Πατριάρχη του Γένους

Στη γενέτειρά του Ίμβρο βρίσκεται από χθες, Δευτέρα 31 Μαϊου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Κατά την άφιξή του, έτυχε  θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της νήσου και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά τα οποία, κρατώντας λουλούδια στο χέρι και ένα ανθοστόλιστο πλακάτ, το οποίο έγραφε “Και 30 και 60 και 1000 τα Έτη!”, ευχήθηκαν στον Παναγιώτατο, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων στον Οικουμενικό Θρόνου.

Η Ομογένεια χρωστά πάρα πολλά στον Πατριάρχη του Γένους η ψυχή του οποίου πλημμυρίζει από αγαλλίαση στις επισκέψεις του στην αγαπημένη του γενέτειρα, την Ίμβρο, στην οποία προσέφερε πάμπολλα και συνεχίζει να αγωνίζεται για την πρόοδό της, ενάντια στα δεινά, τα οποία αυτή βίωσε από το 1964 και εξής.

Στην αγάπη του Παναγιωτάτου για την γενέτειρά του αναφέρθηκε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος και ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, σημειώνοντας ότι: “Η Ομογένεια χρωστά πάρα πολλά στον Πατριάρχη του Γένους, αλλά και στον ” άνθρωπο Βαρθολομαίο” που η ψυχή του πλημμυρίζει από αγαλλίαση στις επισκέψεις του στην αγαπημένη του γενέτειρα, την Ίμβρο, στην οποία προσέφερε πάμπολλα και συνεχίζει να αγωνίζεται για την πρόοδό της, ενάντια στα δεινά, τα οποία αυτή βίωσε από το 1964 και εξής, λέγοντας ότι όσα ανταποδίδει στην μικρή πατρίδα του είναι πολύ λίγα, σε σύγκριση με αυτά που έλαβε από την Ίμβρο ως πνευματική παρακαταθήκη και ταυτότητα. Σήμερα απολαμβάνει το γεγονός ότι επαναλειτουργεί η ομογενειακή εκπαίδευση στο νησί, και ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ίμβρου υπάρχει και δικό μας Λύκειο. Αξιοσημείωτον είναι επίσης ότι ο Παναγιώτατος αποφάσισε τη δημιουργία γηροκομείου στο χωριό Σχοινούδι της Ίμβρου, με δική του δαπάνη”.

Παρακολουθήστε ένα βίντεο αφιέρωμα για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Ίμβρο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων