20/10/2019 20/10/2019 Με χειροκροτήματα και υπό τους ήχους ψαλμωδιών από μοναχούς, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και πολλές εκατοντάδες πιστοί, υποδέχθηκαν στον αρσανά (λιμάνι) της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, γύρω στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη μονή προκειμένου να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2019 - 16:54

BINTEO – Με τιμές η υποδοχή του Πατριάρχη στο Άγιο ‘Ορος

Διαδώστε:
BINTEO – Με τιμές η υποδοχή του Πατριάρχη στο Άγιο ‘Ορος

Με χειροκροτήματα και υπό τους ήχους ψαλμωδιών από μοναχούς, μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και πολλές εκατοντάδες πιστοί, υποδέχθηκαν στον αρσανά (λιμάνι) της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, γύρω στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τη μονή προκειμένου να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών για την κατασκευή του νέου καθολικού (ναού) της μονής.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο λιμάνι μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος, Αλέξιος, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πάνω από ένα κόκκινο χαλί πέρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ενώ στην είσοδο της μονής φόρεσε τον λαμπρό πορφυρό μανδύα του προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων