28/02/2023 01/03/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επέστρεψε την Καθαρά Τρίτη από την γενέτειρά του Ίμβρο, όπου μετέβη για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αυταδέλφης του Ζαχαρώς Αναστασιάδου, το οποίο τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:09
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2023 - 18:57

Φανάρι: Πατριαρχική χοροστασία στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου

Διαδώστε:
Φανάρι: Πατριαρχική χοροστασία στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επέστρεψε την Καθαρά Τρίτη από την γενέτειρά του Ίμβρο, όπου μετέβη για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αυταδέλφης του Ζαχαρώς Αναστασιάδου, το οποίο τέλεσε την Κυριακή της Τυρινής στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου των Αγίων Θεοδώρων Ίμβρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μοσχονησίων κ. Κυρίλλου και Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και πλήθους πιστών.

Κατά την παραμονή του στην Ίμβρο ο Πατριάρχης εκκλησιάστηκε κατά τον εσπερινό της 25ης Φεβρουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ενώ την επομένη χοροστάτησε και απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα κατά τον Α’ Κατανυκτικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ευλαμπίου.

Το μεσημέρι της Καθαράς Τρίτης δέχθηκε τους εν τη Πόλει Αρχιερείς του Θρόνου, με τους οποίους αντάλλαξε αδελφικές ευχές σε αμοιβαία συγχώρηση, με την ευκαιρία της εισόδου στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε από το Παραθρόνιο στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, κατά την Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Χθες, Καθαρά Δευτέρα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, όπως και κατά την Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Τυρινής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπληρώνει σήμερα 83 έτη ζωής

Bίντεο και φωτογραφίες από την Πατριαρχική χοροστασία στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου:

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων