06/08/2019 06/08/2019 Το βραβείο ECOS® 2019 απενεμήθη στην Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την μεγάλη του προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η εταιρία ECOS, που δραστηριοποιείται στον χώρο των οικολογικών προϊόντων έχει θεσπίσει το βραβείο αυτό προκειμένου να τιμά παγκόσμιους ηγέτες, με έντονη δράση και επιρροή στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών...
06 Αυγούστου, 2019 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 8:22

Νέα διάκριση για τον “Πράσινο Πατριάρχη”

Διαδώστε:
Νέα διάκριση για τον “Πράσινο Πατριάρχη”

Το βραβείο ECOS® 2019 απενεμήθη στην Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την μεγάλη του προσφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η εταιρία ECOS, που δραστηριοποιείται στον χώρο των οικολογικών προϊόντων έχει θεσπίσει το βραβείο αυτό προκειμένου να τιμά παγκόσμιους ηγέτες, με έντονη δράση και επιρροή στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών της γης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνοδεύει την βράβευση ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, διακηρύσσοντας τη σημασία των πνευματικών αξιών για τον προσδιορισμό της περιβαλλοντικής ηθικής και ενεργειών.

Το έργο της ζωής του για την προστασία του περιβάλλοντος του του προσέδωσε τον τίτλο «Πράσινος Πατριάρχης» από τον τότε αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Al Gore.

Το Περιβαλλοντικό Βραβείο ECOS® 2019 απενεμήθη στον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη από την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας Κέλι Βλαχάκης Χανκσ.

“Ο παναγιώτατος είναι πραγματικά ένας από τους μεγαλύτερους περιβαλλοντικούς υποστηρικτές του κόσμου σήμερα, με μια τεράστια επιρροή που ενισχύει την ευαισθητοποίηση για την περιβαλλοντική κρίση που αντιμετωπίζουμε και διευκρινίζει την ηθική μας υποχρέωση να δημιουργήσουμε πραγματική αλλαγή για τον πλανήτη μας” δήλωσε η κ. Βλαχάκη.

Παρών στην τελετή απονομής ήταν και ο Μάικ Μάνατος, ενεργό μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρόεδρος της εταιρίας Manatos& Manatos: “Είναι μεγάλη τιμή για μας αυτή η βράβευση. Επίσης, δράττουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε την θέσπιση «Περιβαλλοντικής Υποτροφίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου», ύψους 1.000 δολαρίων, από τις εταιρίες ECOS® και Manatos & Manatos, που θα δίνονται κάθε χρόνο σε μαθητή της γενέτηρας του Πατριάρχη, ο οποίος θα γράφει καλύτερο δοκίμιο σχετικά με τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων