07/01/2024 07/01/2024 Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χθες, Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024. Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά τον Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου,...
07 Ιανουαρίου, 2024 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 11:31

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Φανάρι με χειροτονίες Πρεσβύτερου και Διακόνου από την Σταυροπηγιακή Μονή Τίμιου Προδρόμου Essex Μ. Βρεταννίας

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Φανάρι με χειροτονίες Πρεσβύτερου και Διακόνου από την Σταυροπηγιακή Μονή Τίμιου Προδρόμου Essex Μ. Βρεταννίας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, χθες, Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024.

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά τον Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Κατά τη διάρκειά της τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολ. Διακόνου κ. Ανδρέου και την εις διάκονο χειροτονία του Οσιωτ. Μοναχού κ. Εφραίμ, αμφοτέρων από την αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Τίμιου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου Essex Μ. Βρεταννίας.

Προηγουμένως, ο Παναγιώτατος, απηύθυνε πατρικούς λόγους και παραινέσεις προς τους δύο κληρικούς.

Εκκλησιάστηκαν οι Εξοχ. Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γεώργιος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας την Eλληνική Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Στέφανος Κασσελάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο Εντιμ. κ. Roman Nedilskyi, Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας, οι Εντιμ. κ. Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής, Ευάγγελος Αποστολάκης και Βασίλειος Κόκκαλης, μέλη της Βουλής των Ελλήνων, και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Στα γαλανά νερά του Κερατίου, βούτηξαν περισσότερα από 40 άτομα από την Πόλη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, και τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο κ. Κωνσταντίνος Κύπρος, από την Αλεξανδρούπολη, στον οποίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία χρυσό επιστήθιο σταυρό, ενώ ευλόγησε όλους τους υπόλοιπους κολυμβητές, στους οποίους προσέφερε μαζί με τις πατρικές του ευχές και μικρά αναμνηστικά.

Ακολούθησε δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου, μετά την οποία ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Κώτσηρα, ο οποίος μετέφερε στη Μητέρα Εκκλησία τις ευχές της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων