19/10/2023 19/10/2023 Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Εφραίμ της Συροϊακωβίτικης Κοινότητας στον Άγιο Στέφανο (Γεσήλκιοϊ) της Πόλης τελέσθηκαν την Κυριακή Δ’ Λουκά. Μεταξύ των εκπροσώπων των Χριστιανικών Εκκλησιών, απουσιάζοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος. Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, τελέσθηκαν τα πολιτικά εγκαίνια από τον Πρόεδρο της...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2023 - 17:48

Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων στα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος Συροϊακωβιτικού Ναού στον Άγιο Στέφανο της Πόλης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων στα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος Συροϊακωβιτικού Ναού στον Άγιο Στέφανο της Πόλης

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Εφραίμ της Συροϊακωβίτικης Κοινότητας στον Άγιο Στέφανο (Γεσήλκιοϊ) της Πόλης τελέσθηκαν την Κυριακή Δ’ Λουκά. Μεταξύ των εκπροσώπων των Χριστιανικών Εκκλησιών, απουσιάζοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ήταν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, τελέσθηκαν τα πολιτικά εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Χώρας Recep Tayyıp Erdoğan με την παρουσία εκπροσώπων των λοιπών Χριστιανικών Εκκλησιών με πρώτο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, o Ναός του Mor Efrem είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα 5 ορόφων με χωριστούς χώρους τέλεσης λειτουργιών, τελετών και εκδηλώσεων. (Διαβάσε αναλυτικά: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα επίσημα εγκαίνια του νεοανεγερθέντος Συροϊακωβιτικού Ναού)

«Ο Οικουμενικός Θρόνος, έχοντας πάντοτε ως πρωταρχικόν στόχον την ενίσχυσιν των διορθοδόξων σχέσεων, ηγωνίσθη διά τον απεγκλωβισμόν των Εκκλησιών από τον φανατισμόν και ως αυθεντικός εκφραστής της αποστολικής και πατερικής κληρονομίας πρωτοστάτησε εις τας προσπαθείας διά την προσέγγισιν όλων των Χριστιανικών Εκκλησιών», είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Απόστολος.

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Έργον των Εκκλησιών αποτελεί η διάδοσις του Ευαγγελίου και η πίστις εις Χριστόν. Δίχως ειλικρινή διάλογον διά ενότητα και καταλλαγή το έργον αυτό γίνεται ολοένα και δυσκολώτερον. Ο θεολογικός διάλογος μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών ως καλώς γνωρίζετε Μακαριώτατε έχει ήδη από του 1990 ολοκληρωθή. Έκτοτε γίνονται προσπάθειαι και από τας δύο πλευράς όπως αι αποφάσεις, αι οποίαι ελήφθησαν να εφαρμοσθούν εις την ζωήν των ημετέρων Εκκλησιών. Ευρισκόμεθα εις μίαν νέαν φάσιν αναθερμάνσεως των αδελφικών σχέσεων και ευχόμεθα όπως ο Κύριος της Ειρήνης επευλογήση τας προσπαθείας μας και οδηγήση τα βήματά μας εις την ποθητήν ενότητα».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και των εγκαινίων αντηλλάγησαν δώρα και ακολούθησε εόρτιο γεύμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων