13/02/2020 13/02/2020 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Κρήνη (Τσεσμέ) επεσκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Βρυούλων, προκειμένου να ευλογήσει το επιτελεσθέν από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα έργο, όπως το Επισκοπείον και το στο ισόγειο αυτού Παρεκκλήσιον, επ’ονοματι της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης και των Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ. Στην είσοδο του Επισκοπείου τον Πατριάρχη...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 15:08

Ο Οικ. Πατριάρχης προσκύνησε την Παναγία την Βουρλιώτισσα

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης προσκύνησε την Παναγία την Βουρλιώτισσα

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Κρήνη (Τσεσμέ) επεσκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Βρυούλων, προκειμένου να ευλογήσει το επιτελεσθέν από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα έργο, όπως το Επισκοπείον και το στο ισόγειο αυτού Παρεκκλήσιον, επ’ονοματι της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης και των Νεομαρτύρων Νεκταρίου και Μιχαήλ.

Στην είσοδο του Επισκοπείου τον Πατριάρχη υπεδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο π. Εμμανουήλ και προσκυνητές.

“Έγινε η σχετική υποδοχή μετά θυμιάματος και ο Παναγιώτατος εισήλθε στο Παρεκκλήσιο, προσεκύνησε την εικόνα της Παναγίας και την Αγία Τράπεζα. Εψάλλει το πολυχρόνιόν Του, ο δε Πατριάρχης βαθύτατα συγκινημένος, εζήτησε να ψαλλεί και το πολυχρόνιον του Ποιμενάρχου. Ο άγιος Βρυούλων ένδακρυς ασπάσθηκε τας χείρας του Πατριάρχου ευχαριστών. Η συγκίνησης του Πατριάρχου τόσον από τον αγιογραφηθέντα Ναόν στο ισόγειο του Επισκοπείου, όσον και από τα δώματα του άνω ορόφου, όπου το γραφείο και η κατοικία του Ποιμενάρχου και του Ιερέως, ήταν εμφανής. Ακόμη όμως και από το γεγονότος ότι αξιώθηκε να προσκυνήσει και να ανάψει κερί μπροστά στην εικόνα της Παναγίας μετά το 1922 . Ανεχώρησε, αφού συνεχάρει για μία ακόμη μία φορά τον Ποιμενάρχη και ευχήθηκε συντόμως να επανέλθει, δια τα επίσημα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου και του Επισκοπείου με την συνοδεία μάλιστα αγίων Συνοδικών και Αρχιερέων”, αναφέρει, η σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων