26/05/2022 26/05/2022 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τους Άρχοντες Οφφικιαλίους της Βορείου Ελλάδος, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το πρωί να επισκεφθούν φέτος τον Δεκαπενταύγουστο την Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, καθώς εξασφαλίστηκαν οι σχετικές άδειες από τις τουρκικές αρχές, για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία.  Το ίδιο δεν συμβαίνει, ωστόσο, και ως προς το αίτημα για την Καππαδοκία, ...
26 Μαΐου, 2022 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2022 - 13:57

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα αναπάντητα αιτήματα από τις τουρκικές αρχές

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα αναπάντητα αιτήματα από τις τουρκικές αρχές

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τους Άρχοντες Οφφικιαλίους της Βορείου Ελλάδος, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το πρωί να επισκεφθούν φέτος τον Δεκαπενταύγουστο την Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, καθώς εξασφαλίστηκαν οι σχετικές άδειες από τις τουρκικές αρχές, για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία. 

Το ίδιο δεν συμβαίνει, ωστόσο, και ως προς το αίτημα για την Καππαδοκία,  για την οποία “αναμένεται” έγκριση, αλλά με μειωμένη προσδοκία, καθώς, όπως ανέφερε ο Παναγιώτατος, “αυτή δεν ήρθε ως τώρα” παρά το γεγονός ότι “επί είκοσι συναπτά έτη στο παρελθόν λειτουργούσε εκεί χωρίς πρόβλημα”.

Σημείωσε, ότι ιερείς του Πατριαρχείου αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα σε άλλες περιοχές και ναούς, καθώς οι αρχές, τελευταίως, επιλέγουν να μην απαντούν στα σχετικά αιτήματά τους. Οι Άρχοντες του Πατριαρχείου όρισαν δύο συντονιστές στη Θεσσαλονίκη, για οργανωτικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμα: Με Άρχοντες Οφφικιαλίους της Β. Ελλάδος συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγκαινίασε Έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του, Ίμβρο (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων