06/05/2023 11/05/2023 Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυήμερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιταλία, η οποία πραγματοποιείται μετά από σχετικές προσκλήσεις των εκεί ΡΚαθολικών Εκκλησιαστικών Αρχών. Mετά την Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος βρίσκεται από την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στο Σαλέρνο όπου το απόγευμα παραχώρησε ομιλία με θέμα: «Οικολογία και Ειρήνη: ένα μέλλον σύμφωνα με το...
06 Μαΐου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 2:06

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ομιλητής στο Σαλέρνο για την οικολογία και την ειρήνη

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ομιλητής στο Σαλέρνο για την οικολογία και την ειρήνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πολυήμερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιταλία, η οποία πραγματοποιείται μετά από σχετικές προσκλήσεις των εκεί ΡΚαθολικών Εκκλησιαστικών Αρχών.

Mετά την Φλωρεντία, ο Παναγιώτατος βρίσκεται από την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στο Σαλέρνο όπου το απόγευμα παραχώρησε ομιλία με θέμα: «Οικολογία και Ειρήνη: ένα μέλλον σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού» στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Σαλέρνο κ. Αντρέα Μπελάντι, ο οποίος δήλωσε: «Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου αποτελεί τιμή, καθώς είναι μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του θρησκευτικού κόσμου και είναι πλέον σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους Ελληνορθόδοξους πιστούς, αλλά για ολόκληρο τον χριστιανικό και θρησκευτικό κόσμο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της ομιλίας του από το πολυπληθές ακροατήριο, που έσπευσε να πάρει την ευχή του.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και ο επιχώριος Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο Ιερολ. Διάκονος της Σειράς κ. Βαρνάβας Γρηγοριάδης, και ο κ. Νικόλαος Παπαιωάννου, Γραμματέας στο Πατριαρχείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μπολόνια πρώτη στάση της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιταλία

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Κεντρικής Ιταλίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη από τη Φλωρεντία για την προστασία του περιβάλλοντος

Η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον ιστορικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου Φλωρεντίας

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε ναούς της Φλωρεντίας

Το Σαλέρνο επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων