17/07/2023 17/07/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, από το Ι. Βήμα του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνας, στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023, ήμερα κατά την οποία η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των 630 Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε...
17 Ιουλίου, 2023 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 9:12

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Χαλκηδόνα για την εορτή των Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Χαλκηδόνα για την εορτή των Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος, από το Ι. Βήμα του Ι. Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνας, στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023, ήμερα κατά την οποία η Εκκλησία μας τίμησε την μνήμη των 630 Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων που συγκρότησαν την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλ. Επισκόπους Αραβισσού κ. Κασσιανό και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ομιλία προς το εκκλησίασμα υπογραμμίζοντας τη σημασία των αποφάσεων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου για την αποστολή και την ευθύνη του Οικουμενικού Θρόνου, με ιδιαίτερη έμφαση στον περίφημο 28ο Κανόνα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων τα ονομαστήριά του, Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Μετά την Απόλυση ο Παναγιώτατος μοίρασε στο εκκλησίασμα την εικόνα των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων