12/09/2023 12/09/2023 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας κ. Sauli Niinistö, στην επίσημη Προεδρική Κατοικία, σήμερα το πρωί, Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, οι Μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Παναγιώτατο, Σεβ. Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 14:53

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας κ. Sauli Niinistö, στην επίσημη Προεδρική Κατοικία, σήμερα το πρωί, Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, οι Μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Παναγιώτατο, Σεβ. Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων και Περιστερίου κ. Γρηγόριος, καθώς και συνεργάτες του κ. Προέδρου.

Νωρίτερα, η Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Φινλανδία κ. Deniz Çakar παρέθεσε πρόγευμα προς τιμήν του Πατριάρχου και της συνοδείας του, στην Πρεσβευτική κατοικία.

Το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε από την Φινλανδία για την Εσθονία, όπου θα πραγματοποιήσει οκταήμερη επίσημη επίσκεψη.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Δείτε σχετικά με την Πατριαρχική επίσκεψη στη Φινλανδία: 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για τη Φινλανδία και την Εσθονία

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ελσίνκι

Οι πρώτες ώρες της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Φινλανδία

Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ελσίνκι επί τη αφίξει του Οικουμενικού Πατριάρχου – Οι πνευματικές νουθεσίες του Παναγιωτάτου

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ελσίνκι (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζεται η Πατριαρχική επίσκεψη στην Φινλανδία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Φινλανδίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων