21/03/2023 21/03/2023 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Λιθουανία συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της χώρας  Gitanas Nausėda. Συζήτησαν για την ιστορική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λιθουανία. Ο δε  Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στα σχέδια της Πρωτόθρονης Εκκλησίας για την εκκλησιαστική δομή στη Λιθουανία η οποία θα βρίσκεται...
21 Μαρτίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2023 - 20:26

Οι αλλαγές στην Εκκλησία της Λιθουανίας στη συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο Gitanas Nausėda

Διαδώστε:
Οι αλλαγές στην Εκκλησία της Λιθουανίας στη συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο Gitanas Nausėda

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Λιθουανία συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της χώρας  Gitanas Nausėda.

Συζήτησαν για την ιστορική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λιθουανία. Ο δε  Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στα σχέδια της Πρωτόθρονης Εκκλησίας για την εκκλησιαστική δομή στη Λιθουανία η οποία θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το ίδιο θέμα όπως επίσης και ο πόλεμος στην Ουκρανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο της χώρας,Gitanas Nausėda.  Για το θέμα μπορείτε να διαβάστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Οι αλλαγές στην Εκκλησία της Λιθουανίας στη συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο Gitanas Nausėda

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για τη θέση του σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της κυρίαρχης Ουκρανίας. Ο Gitanas Nausėda τόνισε ότι ήταν εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πνευματικός ηγέτης της Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως είπε χαρακτηριστικά καταδίκασε όχι μόνο την πολιτική ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία «έχει εξαπολύσει βίαιο πόλεμο, αλλά και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος υποστηρίζει τη στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Ο Πρόεδρος της Λιθουανίας τόνισε ότι η χώρα του φιλοξένησε περισσότερους από 70.000 πρόσφυγες πολέμου από την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο η υλική βοήθεια προς τους Ουκρανούς που απομακρύνθηκαν από την πατρίδα τους, αλλά και η ηθική υποστήριξη τους και η εκπλήρωση των πνευματικών τους αναγκών είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Τέλος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Πατριάρχης ς κάλεσε τον Gitanas Nausėda να επισκεφθεί το Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Προεδρία της Λιθουανίας

Διαβάστε για το θέμα:

Ιδρύεται Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Λιθουανία – Υπογραφή Συμφωνίας Βαρθολομαίου με την Πρωθυπουργό της χώρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων