17/01/2020 17/01/2020 Στον Ναό της Παναγίας στην Τρίγλια θα βρεθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Στην ευρύτερη περιοχή της Τρίγλιας κατοικεί μεγάλος αριθμός σλαβοφώνων πιστών. Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τον Καθαγιασμό των Υδάτων στον λιμένα της ιστορικής πόλεως....
17 Ιανουαρίου, 2020 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 16:38

Στην Τρίγλια και φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στην Τρίγλια και φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στον Ναό της Παναγίας στην Τρίγλια θα βρεθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Στην ευρύτερη περιοχή της Τρίγλιας κατοικεί μεγάλος αριθμός σλαβοφώνων πιστών. Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα τελέσει τον Καθαγιασμό των Υδάτων στον λιμένα της ιστορικής πόλεως.

Χθες, επισκέφθηκαν την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προσκυνητές από την Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Τρίγλια. Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μ. Εσπερινού ο Παναγιώτατος μίλησε στους προσκυνητές.

Ο Παναγιώτατος είχε βρεθεί και πέρσι την ίδια ημέρα στην Τρίγλια, όπου και πάλι είχε τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων, 97 χρόνια μετά τον ξεριζωμό του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής!

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είχε πραγματοποιήσει αποστολή στην Τρίγλια της Προύσας στη Μικρά Ασία  για να καταγράψει τις ιστορικές στιγμές από τον καθαγιασμό των υδάτων.

Αγιασμός των υδάτων στην Τρίγλια 97 χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή

«Υπάρχει παντού εις τα ευλογημένα αυτά χώματα η σφραγίδα του Ορθοδόξου τρόπου ζωής»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων