28/11/2022 28/11/2022 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται τις επόμενες ημέρες μαζί με τη συνοδεία του και εβδομηκονταμελή όμιλο προσκυνητών ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, και το επίσημο Δελτίο Τύπου του Οικουμενικού...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 11:41

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Θρονική εορτή ο Μητροπολίτης Ταμασού

Διαδώστε:
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Θρονική εορτή ο Μητροπολίτης Ταμασού

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται τις επόμενες ημέρες μαζί με τη συνοδεία του και εβδομηκονταμελή όμιλο προσκυνητών ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, και το επίσημο Δελτίο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόκειται να χειροτονήσει την ημέρα της εορτής σε Διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Όπως αναφέρεται, η χειροτονία γίνεται κατόπιν ευλογίας του ίδιου του Πατριάρχη, αφού ο εν λόγω μοναχός έλαβε κατά την κουρά του το όνομα του μεγάλου Αποστόλου και προς τιμήν του Προκαθημένου του Οικουμενικού Θρόνου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων