28/11/2023 28/11/2023 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντών του, και έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ. υπουργό για τα νέα...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 17:36

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Διαδώστε:
Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντών του, και έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον κ. υπουργό για τα νέα καθήκοντα που του εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και του ευχήθηκε παραγωγική και καλλίκαρπη θητεία. Από την πλευρά του ο κ. υπουργός ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στην οποία παρέστησαν ο Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, και συνεργάτες του κ. υπουργού, και εκ μέρους του Πατριαρχείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την άφιξη του κ. υπουργού, στα προπύλαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον καλωσόρισαν ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, με κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Αμέσως μετά, μαζί με τη συνοδεία του, προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν από τον Μ. Πρωτοσύγκελλο και τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο Αμανατίδη, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Το μεσημέρι ο κ. υπουργός παρεκάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση Πιερρακάκη στην Κωνσταντινούπολη με στελέχη της εκπαίδευσης της ομογένειας

 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων