19/04/2024 19/04/2024 Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Φανάρι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, ο οποίος πραγματοποίησε εξαήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως την Τρίτη 16 Απριλίου 2024. Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Τουρκία Pirkko Hämäläinen. Οι...
19 Απριλίου, 2024 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2024 - 18:59

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας στο Φανάρι

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Φινλανδίας στο Φανάρι

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Φανάρι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελσιγκίου και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων, ο οποίος πραγματοποίησε εξαήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη από την Πέμπτη 11 Απριλίου έως την Τρίτη 16 Απριλίου 2024.

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Τουρκία Pirkko Hämäläinen.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για σειρά επίκαιρων θεμάτων, μεταξύ των οποίων το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Επιπλέον, συζητήθηκαν κοινωνικά και εκκλησιαστικά ζητήματα που αφορούν την Αυτόνομη Εκκλησία της Φινλανδίας και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε τη σημασία της θρησκευτικής ελευθερίας και της παιδείας και εξέφρασε την υποστήριξη του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι με την επαναλειτουργία της Σχολής οι Τούρκοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα έχουν καλύτερες ευκαιρίες να ασκήσουν και να μελετήσουν την πίστη τους στην πατρίδα τους.

Ακόμη στη συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία για τις αντιλήψεις του Πατριαρχείου Μόσχας περί «Ρωσικού κόσμου», οι οποίες βλάπτουν την Ορθόδοξη πίστη, καθώς και η στάση του Πατριαρχείου Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και ανέδειξε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αυτονόμου Εκκλησίας της Φινλανδίας.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας κ. Λέων και ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Τουρκία Pirkko Hämäläinen συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία και τον διάλογο στο μέλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων