16/06/2024 16/06/2024 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια. Κατά τη...
16 Ιουνίου, 2024 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2024 - 12:27

Συνάντηση Οικουμενικoύ Πατριάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικoύ Πατριάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει θετική κινητικότητα για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Ελβετίας κ. Μάξιμος, καθώς και ο Μέγας Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο μόνος θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος συμμετέχει στη Διάσκεψη Κορυφής, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Προέδρου της Ελβετίας, Βιόλα Αμχερντ.

Πλήθος διμερών επαφών είχε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη. Μεταξύ άλλων, χθες, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο κ. Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την στήριξή του προς την Ουκρανία.

«Είναι πολύ σημαντικό που είστε μαζί μας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη. Σας ευχαριστούμε για την ανθρωπιστική σας υποστήριξη, ειδικά όσον αφορά την επιστροφή των παιδιών της Ουκρανίας και την ανταλλαγή αιχμαλώτων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: απεμπε, euronews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων